x

Endnu et dansk spillested genåbner med sommerkoncerter

Endnu et dansk spillested genåbner med sommerkoncerter

Rikke Thomsen og Go Go Berlin spiller på Fermaten i Herning i denne uge

Der er fortsat ved at komme gang i koncertlivet hen over sommeren i form af siddende koncerter med plads til op til 500 personer med afstand og sikkerhedsforskrifter, hvilket har været lovligt siden 22. maj.

Nu melder også Fermaten i Herning sig ind i kampen med to udendørs sommerkoncerter foran spillestedets indgang.

Den 26. juni spiller den sønderjyske sanger og sangskriver Rikke Thomsen (billedet) med Esben Kronborg som opvarmning. Rikke Thomsen har fået solid succes med sine akustiske sange fremført på klingende sønderjysk. Sidste år udgav hun ep'en Om'ven hjemve og modtog Modersmål-Prisen, og hun har siden spillet en række koncerter, ofte udsolgte, indtil corona-nedlukningen i marts. Ved DR1's tv-show den 15. juni optrådte hun live fra Dybbøl Mølle for at markere 100-året for Sønderjyllands genforening med resten af Danmark.

LÆS OGSÅ: Rikke Thomsen-interview: "Vores dialekt gør os til dem, vi er"

Supporten Esben Kronborg har udgivet to album, et på engelsk i 2014 og et på dansk i 2019, og fået pæne anmeldelser. Han har turneret flittigt og blandt andet optrådt på Smukfest, Jelling Musikfestival og Samsø Festival.

Den 27. juni spiller Go Go Berlin Transformed med King Creed som opvarmning. Go Go Berlin Transformed er Go Go Berlin i en ny, elektronisk udgave, hvor de live-remixer egne sange med inspiration fra navne som SebastiAn, Soulwax, Justice, Air og Daft Punk – med livevokal. 

Supporten King Creed er et lokalt band fra Herning, der ifølge Fermaten spiller "nøgen indie-pop-rock med et squeeze af singer-songwriter – derefter fusioneret med et dystert Radiohead-inspireret lydbillede." Gruppen udgav i 2018 debut-ep'en Indigo

Billetsalget er i gang via spillestedets hjemmeside.

Indtil 22. maj havde samtlige danske spillesteder været lukkede siden statsminister Mette Frederiksens historiske pressemøde 11. marts, hvor hun bekendtgjorde en nedlukning af store dele af Danmark grundet corona-pandemien. Der er stadig forbud mod forsamlinger over 500 personer til og med 31. august.

LÆS OGSÅ: Flere danske spillesteder genåbner

Varm op med Rikke Thomsens "Åltins koldt i København":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA