Nyhed

Kulturordfører (S): “Det værste er at give folk lovning på noget, som vi ikke kan leve op til” 

GAFFA.dk – alt om musik

Kasper Sand Kjær, kulturordfører for Socialdemokratiet, fortæller i et interview til GAFFA, at regeringen er “positivt stemt” over for at komme med økonomisk hjælp til livebranchen. Han vil dog på nuværende tidspunkt ikke sige noget om hvornår og hvordan: “Det værste er at give folk lovning på noget, som vi ikke kan leve op til.” 

De sidste par uger har GAFFA lagt spalter til flere utilfredse røster i musiklivet, som efterspørger økonomisk hjælp og mere vished omkring fremtidsudsigterne for særligt livebranchen og spillestederne. Vi har stillet Socialdemokratiets kulturordfører, Kasper Sand Kjær, de mest presserende spørgsmål. 

Er regeringen positivt stemt over for SF’s forslag om en kompensationsordning?  


– Vi er positivt stemt for at se, hvad vi kan gøre for at hjælpe spillesteder godt igennem den ekstraordinære situation, som de står i og er ramt af. Og hvordan den konkrete model skal indrettes, må vi jo drøfte, så vi kan holde live i vores spillesteder.  

LÆS OGSÅ: SF: Spillestederne skal åbne med kompensation for halvtomme sale

Kan I sige noget om, hvordan den her model eventuelt skal indrettes? 


– Nej, det er jo noget af det, vi sidder og kigger på nu. Der er den indbyggede udfordring i det, som gælder for alle områder, at vi ikke ved, hvordan smitten udvikler sig i de kommende måneder, og derfor ikke kan give en melding, der går langt frem i tiden. Det værste er at give folk lovning på noget, som vi ikke kan leve op til. 

Kan du fortælle noget om, hvad der kommer til at ske til august, når hjælpepakkerne udløber og spillestederne ifølge regeringens plan skal genåbne? 

– Det er jo desværre for tidligt at sige noget om. Vi er nødt til at komme tættere på den første september, hvor man kender situationen.  


LÆS OGSÅ: Spillestedsleder om flere tilskuere til superligakampe: Totalt mangel på tillid og respekt for vores branche

For et par dage siden blev der åbnet op for, at mange flere – og på nogle stadions op til flere tusinde – tilskuere kan deltage i superligakampe. Kunne man forestille sig en lignende åbning for livebranchen? 

– Det er noget af det, vi kigger på. Noget af det, der er udfordringen, er, at der er tale om et stående publikum til koncerter. Ifølge sundhedsmyndighederne udgør det dermed en større risiko. Men det er noget, som vi er i dialog med spillestederne om – for eksempel hvordan man kan lave en opdeling af publikum. 


Mange spillesteder har de sidste uger fortalt, at de kan risikere at skulle holde lukket, fordi de nuværende og fremlagte regler for afholdelse af koncerter gør, at det ikke kan betale sig at holde koncerter. Er det det scenarie, vi kommer til at stå i? 

– Det håber jeg jo ikke, fordi jeg tror, at vi alle har brug for at komme ud og være sammen. Det er jo noget, mange har savnet i de sidste mange måneder. Derfor ville det jo være rigtig godt, hvis vi kunne finde en måde at være sammen på, så de kan holde åben. 

LÆS OGSÅ: Udkast til retningslinjer for genåbning af spillesteder vækker voldsom kritik


ANNONCE