x

Joy Mogensen åbner for hjælp til kulturlivet – herunder spillesteder

Joy Mogensen åbner for hjælp til kulturlivet – herunder spillesteder

Kulturminister Joy Mogensen var i dag indkaldt til hastesamråd i Kulturudvalget – her åbnede hun op for hjælp til kulturlivet på den anden side af sommeren 2020. 

Det var De Radikale, der havde indkaldt kulturminister Joy Mogensen (S) til det hastesamråd. Mødet handlede primært om Superligaen og de restriktioner, der følger med i forhold til antallet af publikummer. Til dr.dk og på sin egen facebookside italesætter Mogensen dog også problemstillingen i forhold til blandt andet de danske spillesteder: 

– Sagt helt klart: Hvis sundhedsmyndighederne og regeringen mener, at der stadig er brug for restriktioner i forhold til forsamlinger efter sommeren – så kommer der hjælp til de kulturinstitutioner, der bliver berørt af at kunne sælge færre billetter. Det er selvfølgelig regeringens holdning. Og her tænker jeg først og fremmest på teatre, ensembler og spillesteder, men også en del idrætsbegivenheder.

LÆS OGSÅ: Kulturordfører (S): “Det værste er at give folk lovning på noget, som vi ikke kan leve op til” 

Hun kan endnu ikke sige, hvor meget hjælp eller hvordan og pointerer, at den beslutning beror på, hvilke restriktioner, der i givet fald vil gælde, og på et flertal i Folketinget. Mogensen anerkender ydermere det pres, som hele kulturlivet oplever lige nu:

– Kulturlivet og idrætslivet er hårdt ramt af Corona og vil formeligt være påvirket længere end mange andre, fordi kultur- og idrætslivet lever af at samle mange mennesker til fælles oplevelser. Ingen ved hvordan situationen ser ud til efteråret, men som verden ser ud, er det svært at forestille sig et efterår helt uden restriktioner.

– Så hurtigt som det er muligt, vil vi i august se på den situation, Danmark står med i forhold til Coronovirus. Hvis der fortsat er restriktioner, som gør, at man ikke kan lukke publikum ind i fuldt omfang, så kommer regeringen med et tilbud om økonomisk hjælp.

Hun opfordrer spillesteder og andre berørte parter til fortsætte med de planer, som de har og med at planlægge. Men også til at at være ekstra forsigtige, udvise rettidig omhu og tage højde for, at forholdene ikke lige med det samme bliver, som de var.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA