x

Stort engelsk musikblad lukker efter 34 år

Stort engelsk musikblad lukker efter 34 år

"Det var pandemien, der gjorde det"

Den internationale musikjournalistisk er blevet et stort blad fattigere. Det engelske musikmagasin Q Magazine lukker efter 34 år. Det skriver bladets redaktør Ted Kessler på Twitter.

"Det blad, der udkommer 28. juli, bliver vores sidste. Det var pandemien, der gjorde det, længere er den ikke," skriver Kessler og tilføjer tørt, at alle bladets medarbejdere nu kan hyres til arbejde.

Q Magazine udkom hver måned med 140 glittede sider og var især kendt for sine lange interviews og sin store anmeldelsessektion. Et af bladets tilbagevendende formater var "Cash for questions", hvor læserne kunne stille spørgsmål til stjernerne og fik et pengebeløb, hvis deres spørgsmål blev brugt.

Magasinet udkom første gang i oktober 1986 med Paul McCartney på forsiden. Siden da har utallige stjerner været forbi bladets forside, blandt andre Elton John, Madonna, Prince, Nirvana, Kate Bush, Coldplay, The Streets, Arctic Monkeys, The 1975, Christine and the Queens og mange, mange flere.

Bladet havde sin kommercielle storhedstid i 90'erne, hvor ikke mindst talrige interviews med britpop-giganterne Blur og Oasis var med til at sende læsertallene i vejret.

Ifølge BBC toppede Q Magazine i 2001 med et oplag på 200.000 eksemplarer, mens det til sidst var nede på 28.000 eksemplarer. Derudover styrtdykkede annoncesalget under corona-pandemien, og bladets ejer, Bauer Media, har nu bestemt, at bladet skal lukke.

Bladet havde desuden sit årlige prisshow, Q Awards.

Det sidste nummer af Q Magazine bliver et retrospektivt blad, hvor en række af magasinets skribenter fortæller om deres bedste interviews gennem de sidste 34 år.

I modsætning til mange af sine konkurrenter var Q Magazine ikke særlig aktivt online, og bladet fortsætter derfor ikke sine aktiviteter online.

En lang række musikere har på Twitter begrædt lukningen af bladet, blandt andre The 1975, Foals, Tim Burgess, Sleaford Mods og The Vaccines.

Tilbage i 2018 lukkede et andet stort engelsk musikblad, NME, som fysisk blad, men det er fortsat aktivt online.

GAFFA har gennem årene hentet en del inspiration hos Q Magazine, så vi vil gerne sige tak til vores engelske kolleger og ønske dem god vind fremover.

LÆS OGSÅ: Ikonisk musikblad lukker som fysisk medie


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA