x

Allman Brothers Band samler trådene

Allman Brothers Band samler trådene

Med såvel sjælfulde som swingende bluesrock-ting som "Statesboro Blues", "Midnight Rider", "Whipping Post" og "Stormy Monday" slog amerikanske Allman Brothers Band igennem ved 1970'ernes begyndelse - ikke mindst med den formidable liveplade "At Fillmore East" fra 1971.

Og selvom en helt central aktør i bandet, guitarist Duane Allman (billedet), omkom ved en motorcykelulykke samme år - og bassist Barry Oakley led samme skæbne i 1972 - har bandet siden været aktivt i forskellige inkarnationer.

Til næste år fejrer bandet 40 års jubilæum, og det vil blive markeret med et brag af en koncert, hvor planen er at samle alle tidligere medlemmer af Allman Brothers Band i New Yorks Beacon Theatre i marts.

Man kan formentlig også forvente udgivelse af arkivmateriale med videre, men projekterne er endnu i støbeskeen, fortæller Gregg Allman til Billboard, men forsikrer dog, at det ikke skorter på idéer. Om den planlagte jubilæumskoncert fortæller han:

"Vi planlægger en stor en, mand, en virkelig stor en. Vi prøver at få alle, vi har spillet med til at komme og optræde med os, og vi har fået bekræftelse fra nogen af dem (...) Jeg kan ikke fortælle alle hemmelighederne, men bare tænk over alle de folk, vi har spillet med. Vi sigter efter at få dem alle til at komme".

Officiel hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA