x

PLAYLISTE: De bedste hiphoptracks lige nu

PLAYLISTE: De bedste hiphoptracks lige nu

Hiphop-playlisten er tilbage – hør alle sangene på en playliste nedenfor

DaBaby - Blind (Featuring Young Thug)

“Blind” er fra deluxeudgaven af Blame it on Baby, som er den populære rappers tredje studiealbum. Tracket afviger fra DaBabys hårde lyd og staccato flow og går i stedet i en mere melodisk retning. Dette kunne sagtens gå hen og blive et nyt hit for rapstjernen, som også bakkes op af et vers fra Young Thug i denne omgang. 

Tessa - Ghetto Fabolous 

Så er hun tilbage endnu en gang. Danmarks rap-dronning er “Ghetto Fabolous”, og det er så sandelig "boss bitch"-musik på højeste plan. 

IDK - Cereal (Featuring J.I.D & Kenny Mason) 

Dét her er en spændende trio! Kenny Mason er ved at få sit gennembrud takket være sit fremragende debutalbum Angelic Hoodrat, J.I.D er på vej til at blive anerkendt som en af rapgamets bedste lyrikere, og IDK har fundet en perfekt balance mellem lyrik, energi og produktion. De er alle tre store håb inden for genren, og det beviser de også på “Cereal”. 

Bodega Bamz - Waiting for Tonight 

Bamz’ nye single har et fedt beatswitch, som jeg synes bidrager rigtig meget til genspilningsværdien af “Waiting for Tonight”. Det går jo næsten hen og bliver helt funky. 

SoloSam - Hotbox (Featuring Michael Christmas)

“Hotbox” er første stykke musik fra SoloSam i år. Chicago-rapperen har selv produceret tracket, og netop produktionen skinner virkelig igennem. Gennemført! 

Aminé - Pressure In My Palms (Featuring Vince Staples & slowthai)

Aminé har netop udgivet opfølgeren til sit debutalbum fra 2017. Det nye studiealbum hedder Limbo og indeholder i alt 14 numre. Aminé er en rapper, som kan lidt af hvert, og hans musik kan spilles i mange forskellige sammenhænge, hvilket man også kan høre eksempler på, her på det nye album. “Pressure In My Palms” er et af højdepunkterne. Tracket starter ud med en dyb bas og stringent produktion, som skiftes ud halvvejs til et mere soulfuldt beat. Vince Staples og slowthai er også helt perfekte på det her nummer. 

Rexx Life Raj - Bounce Back (Featuring G-Eazy & Jay Anthony) 

Rexx Life Raj er smooth som altid på “Bounce Back”. G-Eazy kommer også med et solidt vers, og det samme gælder Jay Anthony.  

Machinedrum - Kane Train (Featuring Freddie Gibbs) 

Den 38-årige producer gør sig mest inden for elektronisk musik, men er yderst alsidig inden for nærmest al produktion. Derfor kaster han sig over et mere hiphop-inspireret beat på “Kane Train”, som gæstes af ingen anden end selveste Freddie Gibbs. Faktisk et virkelig fedt match, og en rigtig god udgivelse. 

2 Chainz - Money Maker (Featuring Lil Wayne) 

Verzuz er en hit-battle mellem to rappere, som arrangeres af Swizz Beatz og Timbaland og streames live på Instagram og Apple Music. Seneste runde hed det 2 Chainz mod Rick Ross. En rigtig god battle, som også resulterede i udgivelsen af to helt nye numre. 2 Chainz spillede for første gange sit nye track “Money Maker”, som helt sikkert kan sparke gang i en fest. 

Rick Ross - Pinned to the Cross (Featuring Finn Matthews)

2 Chainz var ikke den eneste, som offentliggjorde et nyt nummer under Verzuz. Det samme gjorde hans modstander, Rick Ross. “Pinned to the Cross” har en masse på hjerte, og mange snakker blandt andet om Rick Ross’ linje om Terry Crews – “Terry Crews is another coon who was basically bought” rapper han. Jeg er altid fan af rappere med en holdning, og dette er også et solidt track. 

NLE Choppa - Made It Happen 

“Made It Happen” er uden tvivl min favorit fra NLE Choppas nye album Top Shotta. Den 17-årige rapper er hudløs ærlig på dette track, og omkvædet er også virkelig godt. 

Flatbush Zombies - Afterlife 

“Afterlife” er produceret af den britiske sanger James Blake, som også gør sig ganske godt som producer. De fleste ville nok bare ikke lige forvente, at det var denne type musik, han ville producere, men James Blake har faktisk været meget involveret i hiphop på det seneste. Flatbush-gutterne leverer varen som altid. 

R-Mean & Berner - On God (Featuring Dave East) 

På R-Mean og Berners nye album The Warning finder man “On God”, som også indeholder et vers fra Dave East. Et interessant match, som fungerer godt. 

Young Dolph - Death Row 

Omkvædet på “Death Row” bærer en del referencer til Californiens hiphopscene i 90’erne. Young Dolph nævner blandt andre Snoop Dogg og Dr. Dre over den hårde trapproduktion fra BandPlay. Dolph skuffer sjældent, og jeg ser frem til hans kommende album Rich Slave.

Smoke DZA - Hibachi (Featuring Flipp Dinero & Jadakiss) 

Fuck, det er fedt! “Hibachi” sidder lige i skabet. Der er god energi, produktionen er helt i top, og det samme gælder alle tre rapperes perfomance. 

Hør playlisten på Spotify:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA