x

Kashmir-medlem Henrik Lindstrand udgiver nyt album

Kashmir-medlem Henrik Lindstrand udgiver nyt album

Han er ikke kun den keyboardspillende fjerdedel af rockbandet Kashmir, han er også komponist, multiinstrumentalist og i særdeleshed en sand maestro på et regulært klaver. Og til oktober udgiver han for tredje gang et soloalbum, som er sidste del i en personlig, instrumental trilogi.

Den svenske, dansk-bosatte pianist Henrik Lindstrand, annoncerer nu udgivelsen af sit tredje soloalbum Nordhem, der udkommer den 23. oktober 2020 på One Little Independent Records / Playground Music i Norden. De to forgængere hedder Leken (2017) og Nattresan (2019), og Nordhem er en fortsættelse af Lindstrands instrumentale fortællinger, der med klaveret som eneste virkemiddel skaber et minimalistisk og intimt univers.

Henrik Lindstrand forklarer, at “Nordhem er en slags hyldest til mine skandinaviske rødder. Både min barndom med den svenske natur og landskabet, der kom til at forme mit musikalske udtryk.  Men også hele mit voksne liv i København og byens måde at forme mig på som person og komponist. Men Nordhem refererer også til mine forældre, til hvilke albummet er dedikeret. Det føltes naturligt at udtrykke min taknemmelighed til dem, efter at de, lige siden jeg var lille, altid har støttet mig og uden forbehold lod mig forfølge min lyst og glæde ved at spille klaver."

"Efter at jeg selv er blevet forælder, ved jeg, hvor svær en kunst det er at opdrage et barn og at give det de bedste forudsætninger i livet. At finde balancen mellem at inspirere, give plads, føre an og give slip – så barnet kan følge sin egen stemme.”

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Henrik Lindstrand: Nattresan

Henrik Lindstrand begyndte allerede at spille klaver som tre-årig og er uddannet fra Det Rytmiske Musikkonservatorium i København. Studietiden på konservatoriet gav ham en indgang til den Københavnske musikscene, og her startede hans karriere som session- og livemusiker. Det var gennem denne vej, at han mødte de resterende Kashmir-gutter, idet han tog del i deres The Good Life-turné i 1999 og derefter blev permanent medlem af bandet. Han har dog også mange andre musikalske projekter på CV’et, blandt andet som filmmusiker, hvor han blandt andet har skrevet musikken til Anders Morgenthalers spillefilm Ekko (2006), som han modtog en Robert-nominering for.

I forbindelse med offentliggørelsen af Nordhem udkommer albummets anden single "Hallonlandet", der kan høres her.

Henrik Lindstrand skulle i år have givet sine første koncerter med Kashmir siden 2014, men koncerterne er grundet corona-pandemien udskudt til næste år.

LÆS OGSÅ: Kashmir klar med datoer for 2021-koncerter


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA