Nyhed

Borgmester: Aarhus Festuge 2020's skæbne afgøres på mandag

GAFFA.dk – alt om musik

"Konklusionen vil meget bero på en sundhedsfaglig vurdering og på de signaler, vi får fra Christiansborg"

Der har i de senere dage været en stor diskussion blandt aarhusianske byrådspolitikere om, hvorvidt Aarhus Festuge skal aflyses grundet det stigende antal corona-smittede i byen i de sidste par uger.

Nu udtaler borgmester Jacob Bundsgaard (S), der også er formand for festugens bestyrelse, til Aarhus Stiftstidende, at han på mandag den 17. august vil træffe den endelige beslutning sammen med festugens øvrige bestyrelse.


– Der er indkaldt til bestyrelsesmøde i festugen på mandag, og her vil vi træffe den endelige beslutning om, hvad vi gør og eventuelt i hvilket omfang. Konklusionen vil meget bero på en sundhedsfaglig vurdering og på de signaler, vi får fra Christiansborg, siger Jacob Bundsgaard til Aarhus Stiftstidende.

Både Enhedslisten og SF har opfordret til, at man aflyser festugen, mens de radikale og blå blok i byrådet anbefaler, at den gennemføres. Det har Jacob Bundsgaard også tidligere ment, men han har nu genovervejet sin beslutning.

Bliver festugen gennemført, bliver det under alle omstændigheder i en nedbarberet udgave i forhold til de normale festuger. Den store åbningskoncert i Rådhusparken er eksempelvis aflyst i år.


I sidste uge udtalte Aarhus Festuges direktør Rikke Øxner til GAFFA, at hun er klar til at gennemføre festugen i den udgave, som det er muligt.

– Vi må se, hvad retningslinjerne er til den tid. Men som udgangspunkt har vi jo for eksempel indrettet arrangementer og koncerter ud fra det, vi med sikkerhed ved er tilladt – at der må være 200-500 mennesker, at de skal sidde efter anvisning og så videre, sagde Rikke Øxner.

LÆS OGSÅ: Alvorlig corona-situation skræmmer ikke Aarhus Festuge-direktør


Aarhus Festuge åbner efter planen fredag den 28. august under temaet "In it together" – som dog blev valgt, før coronapandemien ramte verden. 

ANNONCE