x

Tre anholdt for at påvirke R. Kelly-vidner

Tre anholdt for at påvirke R. Kelly-vidner

Myndighederne i USA har anholdt tre mænd for forsøg på at true, henholdsvis bestikke vidner i retssagerne mod R. Kelly. R&b-stjernen har i over et år siddet varetægtsfængslet, mens han afventer en stribe retssager for blandt andet seksuelle overgreb, børneporno, menneskehandel og organiseret kriminalitet.

Michael Williams fra Georgia foretog internet-søgninger på, hvor man kan købe maskinpistoler, hvilke lande, der ikke har udleveringsaftaler med USA, samt hvordan man fremstiller gødning-bomber, før han satte ild til en bil uden for det hus, hvor et af R. Kellys formodede ofre bor. Det skriver Chicago Sun-Times.

Nu er Williams blevet anholdt og sigtet sammen med to andre mænd, der uafhængigt af hinanden – men angiveligt ikke uafhængigt af R. Kelly selv – også skal have forsøgt at få vidner i sagerne mod r&b-stjernen til at trække sig.

”Jeg ved ikke, hvad fanden du kan have liggende: Videoer, iPads eller bare din historie. De vil have det til at forsvinde, hvis du forstår, hvad jeg mener,” skal en anden af de tre mænd, Richard Arline Jr. fra Chicago-forstaden Dolton, have sagt til et vidne i en aflyttet telefonsamtale, før han tilbød kvinden 500.000 dollar for hendes tavshed.

Samtidig har myndighederne opdaget en hemmelig bankkonto, hvortil R. Kelly skal have overført 1,2 millioner dollar sidste år, umiddelbart efter han blev sigtet.

Anholdelserne og afsløringen af den hemmelige konto er af flere årsager dårligt nyt for R. Kelly og hans advokater, som i månedsvis har forsøgt at få sangeren løsladt med henvisning til corona-smitterisikoen i fængslet i Chicago.

Anmodningerne er nemlig blevet afvist dels med henvisning til risikoen for, at Robert Sylvester Kelly skulle flygte, hvilket hans forsvarere har påstået, at han slet ikke har råd til, fordi han er bankerot. Dels fordi man frygter, at R. Kelly og hans medhjælpere skal forsøge at påvirke vidnerne, før retssagerne går i gang.

”Han har ikke forsøgt at påvirke nogen eller opfordret andre til at gøre det. Han har intet med det her at gøre overhovedet,” skrev Steve Greenberg, en af R. Kellys forsvarere, på Twitter umiddelbart efter afsløringerne.

LÆS OGSÅ: R. Kelly anmoder om løsladelse på grund af COVID-19 – får et nej

Første retssag mod R. Kelly er sat til at gå i gang 29. september i Brooklyn, New York, men den kan meget vel blive udskudt på grund af corona-pandemien.

Anklagemyndigheden i retssagen i Chicago, som skulle gå i gang i oktober, har allerede anmodet om at få udskudt sagen, fordi det er svært at få plads til de over 50 vidner, som anklagerne har tænkt sig at indkalde, under de strenge corona-restriktioner.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA