x

Nyt Sandmen-album 29. september

Nyt Sandmen-album 29. september

Som vi tidligere har omtalt, er The Sandmen på vej med et nyt album, efterfølgeren til comeback-albummet ”White Trash Red Front” fra 2006. Gruppen har nu offentliggjort, at albummet har fået titlen ”Shine” og er på gaden 29. september. Allerede fra i dag kan man høre singleforløberen ”Mover” på MySpace, ligesom singlen er sendt til landets radiostationer.

Albummet byder på 12 sange med en samlet spilletid på knap 37 minutter, så det bliver altså tre minutters sange i bogstaveligste forstand. Ifølge gruppen byder albummet på alt fra lys guitarpop til beskidt blues og mørk guitarrock. Det er produceret af gruppen selv i selskab med svenske Kalle Gustafsson Jerneholm, også kendt som bassist i The Soundtrack Of Our Lives, og er indspillet i Svenska Grammofon Studion i Göteborg.

Om ”Shine”-albummet udtaler gruppen følgende:

”Det forrige album indspillede vi efter at have været på en længere turné. Vi havde fået numrene helt ind under huden, så det var sådan set bare at gå i studiet og indspille dem. Det nye album er blevet til på en helt anden måde. I øvelokalet havde vi lavet en bunke grundelementer, som vi så gjorde færdige i studiet i en løs og anarkistisk proces. Sangene er som suppeterninger opløst i lige dele kammeratskab, lyse nætter og herlig uorden.”

Bandet fortsætter:
”Hvis man kan tale om et gennemgående tema, er det at gøre dét, man er. Der er ikke rigtig nogen kærlighedssange på det her album. De fleste sange handler om at brænde igennem med det, man gerne vil.”

The Sandmen er: Allan Vegenfeldt (vokal), Stefan Moulvad (guitar), Ole Wennike (bas) og Michael Rasmussen (trommer).
Gruppen indleder Danmarksturné i Store Vega i København 31. oktober.

The Sandmen debuterede i 1987 med deres selvbetitlede mini-debutalbum. Siden fulgte ”Western Blood” (1988), ”Western Blood (US-version, 1989), ”Gimme Gimme” (1991), det helt store gennembrud ”Sleepyhead” (1992) med kæmpehittet ”5 Minutes Past Loneliness”, ”Live” (1993), ”In The House Of Secrets” (1994), opsamlingen ”Beauties And Beasts” (2003) og ”White Trash Red Front” (2006).

I de unge går bestod gruppen af Vegenfeldt, Wennike, Rasmussen samt guitaristerne Stefan Jensen og Sam Mitchell. Stefan Jensen måtte imidlertid forlade gruppen efter ”Gimme Gimme” grundet tinnitus. Stefan Moulvad var ekstraguitarist ved koncerter i en årrække, men kom først med i studiet på ”White Trash Red Front”. Sam Mitchell var med indtil gruppens comebackalbum, som han ikke medvirkede på grundet sygdom, og han døde i 2006, kun 56 år gammel.

The Sandmen medvirker i øvrigt på GAFFAs aktuelle cd ”GAFFA 25” med 25 af de mest markante danske kunstnere fra GAFFAs første 25 år, 1983-2008. The Sandmen medvirker med sangen ”House In The Country” fra 1989-albummet ”Western Blood i US-versionen. Cd’en er på gaden i dag. I GAFFAs store jubilæumsnummer, der er på gaden torsdag den 28. august, kan du også læse et længere interview med Allan Vegenfeldt, der ser tilbage på sin og gruppens karriere.

The Sandmen på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA