x

Lizzo vinder retslig strid om “Truth Hurts”

Lizzo vinder retslig strid om “Truth Hurts”

Producerne Justin Raisen, Jeremiah Raisen og Yves Rothmans modkrav til Lizzos oprindelige sag om ejerskab af sangen er blevet afvist 

En dommer i den amerikanske distriktsdomstol "Central District of California" har afvist et opponerende søgsmål mod Lizzo, der har søgt royalties fra hendes sang “Truth Hurts”. Det viser dokumenter, som er kommet i hænde hos mediet Pitchfork.

Den amerikanske sanger og rapper sagsøgte oprindeligt producerne Justin Raisen, Jeremiah Raisen og Yves Rothman i oktober 2019, idet hun søgte “en retslig erklæring”, hvori det lød, at de ikke er medforfattere på sangen “Truth Hurts” og altså ikke har ret til være medejere af værket eller tage del i dets økonomiske overskud.

Tilbage i februar var det nemlig de tre producere, der rettede et søgsmål mod Lizzo og hævdede, at de havde lydoptagelser, videoer, fotografier og en musikvidenskabelig rapport, der beviser, at megahittet er baseret på materiale fra dem. Ifølge deres modkrav er Lizzo og hendes krediterede producere Ricky Reed og Tele altså ikke 100 procent alene om at være sangskrivere på hittet.

Men nu har den amerikanske distriksdommer Dolly M. Gee altså accepteret Lizzos påstand om, at “en fælles forfatter af et ophavsretligt værk ikke automatisk får ejerskab atil et afledt værk, som den fælles forfatter ikke havde været med til at skabe” og bemærkede, at sagsøgerne selv hævdede at “Healthy” i sig selv var en afsluttet sang, og ikke blot en demo til “Truth Hurts”.

LÆS OGSÅ: Lizzo beskyldes for at have stjålet dele af sit største hit

Mens Lizzos forslag om at afvise Raisens og Rothmans første modkrav blev indrømmet, gav dommer Gee sagsøgerne tilladelse til at ændre deres sag for at påstå nye og forskellige kendsgerninger. Sagsøgerne skal indgive deres ændrede retssag eller underrette Lizzo og retten om, at de ikke agter at gøre det inden 4. september. Via e-mail afviste Justin Raisen at kommentere. Hans advokat Larry Iser bekræfter dog sine klienters ønske om at fortsætte forfølgelsen af sagen:

"Rettens beslutning om at afvise kun et af vores fem modkrav er kun et midlertidigt tilbageslag, da dommer Gee har givet os tilladelse til at ændre vores indlæg. Vi vil fremsætte ændrede modkrav, der vil behandle rettens bekymringer med vores oprindelige indlæg. Vi ved, at sandheden kan skade (bemærk ordspillet på sangen, red.), men Lizzo vil ikke være i stand til at fortsætte med at nægte vores klienters betydelige bidrag til den Grammy-vindende sang i meget længere tid," udtaler Larry Iser. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA