x

Rust starter pladeselskab

Rust starter pladeselskab

Nørrebro-spillestedet Rust er kommet godt op at køre oven på genopbygningen efter den brand, der lukkede stedet i over et halvt år. Rust starter nemlig også et pladeselskab, fortæller kommunikationsmedarbejder Nikolai Lubich til GAFFA.dk:

– Vil vil gerne dokumentere de ting, der sker her, og derfor vil vi gerne udgive musik med nogle af de kunstnere, der har spillet her eller kommer til at spille her. Men vi vil ikke konkurrere med de traditionelle pladeselskaber, så derfor vil vi fokusere på sideprojekter, remixes, sjældenheder og så videre, og vi vil kun udgive musikken digitalt, i form af digitale ep’er.

Nikolai Lubich fortsætter:
– En anden grund til, at vi starter pladeselskabet, er, at vores booker Morten Varano i forvejen har en masse erfaring og kontakter gennem sit eget pladeselskab Murena (Vincent Van Go Go, Slowtrainsoul, Varano med flere, red.), og dem kunne vi lige så godt forsøge at udnytte.

Første udgivelse fra Rust Music udkommer 6. oktober og bliver ep’en ”Der Er Noget Galt I Himlen” med Lad De Små Børn. Et projekt, Thomas Buttenschøn har med den elektroniske musiker Mathias Lyhne, og som ikke helt overraskende lyder lidt som en elektronisk udgave af Thomas Buttenschøn, med et bevidst skramlende, legende udtryk.

Nikolai Lubich fortæller videre:
– Jeg tror i al beskedenhed, at vi er det første danske spillested, der starter et pladeselskab. Vi regner med at udsende en ny ep hver måned, og vi regner med i år også at udgive digitale ep’er med liveoptagelser af Forest & Crispian og We Go Ego.

Lad De Små Børn livedebuterer på Rust 29. november.

Rust Music på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA