x

VIDEO-PREMIERE: Dør Nr. 13 hylder koncertminder

VIDEO-PREMIERE: Dør Nr. 13 hylder koncertminder

Fredag den 21. august udkom andensinglen ”Griner” fra Dør Nr. 13’s kommende album. Nu er det danske rockband klar med ny musikvideo, der minder os om festivaler, koncerter og kolde øl. Se videoen nedenfor.

Vi er i en tid, hvor det længe ikke har kunnet lade sig gøre at slå sig løs til koncerter og mærke rusen af at være mange mennesker samlet om den samme fede musik. Det har Dør Nr. 13 taget højde for i musikvideoen til deres nyeste single ”Griner”. Her har det danske rockband fundet nogle af de bedste øjeblikke fra deres yndlingskoncerter frem fra gemmerne og lavet en livecollage. Og de savner også koncerterne:

”Vi savner at spille dem og gå ud og gå amok til dem. Og vi savner vores fans. Derfor har vi gravet i arkivet og lavet denne livecollage. For minderne kan vi stadig have sammen. Selv på afstand," fortæller rockbandet, som især er kendt for deres tekster, der ofte indeholder en snert af samfundskritik.

"Verden er en syg joke"

Deres nyeste single ”Griner” handler om alt det forskruede, skrøbelige og latterlige, der er ved livet: ”Verden er en syg joke, hvorfor er der ikke nogen, der griner?” synger forsangeren Lasse Storm og fortæller i en pressemeddelelse:

"Den handler på den ene side om det, der egentlig er meget min grundholdning til livet. At verden er fucked up. Fordi vi mennesker er nogle idioter, der ikke forstår at fungere med hinanden. Vi har stadig rascisme, sexisme, vold, krig og undertrykkelse, selvom vi udmærket ved bedre og burde have lært historiens lektie for længst. 

Selv i de helt nære relationer virker det nogle gange helt umuligt at behandle hinanden ordentligt. Det er en strukturel ting. uanset hvor hårdt vi prøver, kan vi ikke undgå at såre de mennesker, vi holder af. Hvis ikke de enten dør eller går fra dig, så ender du med enten at gå eller dø fra dem. Livet er blot at miste eller såre. Kun døden varer evigt.

På den anden side er den her sang egentlig også bare en følelse. Den der følelse, når man sidder midt i et endnu forhold, der går i stykker og tænker fuck det, hvorfor bliver vi overhovedet ved med at gide prøve? Det ender jo altid i lort. Det er til grin.

Men vi SKAL blive ved med at prøve. Hvis ikke vi har håbet, uanset hvor spinkelt, skrøbeligt og latterligt det er, kan vi jo ligeså godt lægge os til at dø. Så det handler også om at se det smukke i, at alt går i stykker. I Sisyfos-syndromet, at acceptere, at det at leve er at miste. Om at finde lykken i den ubønhørlige uendelige undergang, vi kalder livet".

Teksten i singlen danner skarp kontrast til live-collagen, som på trods af de sort-hvide farver emmer af liv og løssluppenhed. Men det understøtter også budskabet om, at mange ting er så alvorlige, at det nogle gange er nemmere blot at grine af dem.

Se videoen her

Bandet udkommer med deres album Dør Nr. 13 i oktober måned og kan, hvis tingene går som planlagt, opleves live på deres kommende Danmarks-turné: Søvnløse Nætter Tour.

LÆS OGSÅ: VIDEO-PREMIERE: Dør Nr. 13 står vidt åben for syret solofest gone wrong

SØVNLØSE NÆTTER TOUR:

03.09: Stairway - Vanløse

23.10: Radar - Aarhus

30.10: Tobaksgården - Assens

31.10: Loppen - København

06.11: 1000Fryd - Aalborg

07.11: Huset - Esbjerg

13.11: Von Hatten - Randers

14.11: Studenterhus - Odense

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA