x

SV-festival prøver igen: Klar med mere end 20 koncerter på Sydhavnen

SV-festival prøver igen: Klar med mere end 20 koncerter på Sydhavnen

SV-festival skulle oprindeligt være afholdt i juni måned, men måtte se sig nødsaget til at aflyse på grund af corona. Nu er de klar til at prøve igen og afholder festival fra på tirsdag den 1. september.

Årets festivaler er som bekendt faldet på stribe, men frygt ej! Nu er der en sensommerfestival på vej. Den femte udgave af SV-festivalen løber nemlig af stablen den 1.-6. september og stævner ud med et diverst musikprogram.

Man kan opleve mere end 20 koncerter, der sætter sejl for en ny musikscene rundt omkring på Sydhavnen i Københavns spillesteder, byrum og ved kajkanter. Årets festival har et tematisk fokus på havnen som stedet, der både favner et "hjemme" og et "ude" mod nye horisonter.

Her vil der være musik fra forskellige genrer, alt fra r’n’b til folk og ny kompositionsmusik. En ny musikcamp for kvinder og kønsminoriteter i alderen 17-25 år sættes som noget nyt også i søen.

“Vi lever i den grad i en ekstraordinær tid på grund af coronakrisen. Vi har selv måtte flytte vores festival fra juni frem til september, hvor vi nu kan gennemføre med den aktuelle forsamlingsrestriktion. Vi lever også i en ekstraordinær tid på musikscenen, som måske aldrig har været mere nysgerrig i arbejdet med genremøder, undersøgelse af nye udtryk og performanceformater. Denne kurs og eventyrslyst mod nye horisonter vil vi gerne vise vores bud på i årets program”, fortæller Jan Lippert, leder af SV-festival.

En havn med en særlig fortid

Med det gennemgående havnetema vil festivalen også sætte fokus på Sydhavnen som en bydel med en fortid som industrihavn. Og for at understrege det vil vokalist og elektronisk musiker Randi Pontoppidan & ensemble blandt andet give koncert på Kirkeskibet 2450, som skal præsentere et nyt værk om områdets skibshistorik.


En anden havne-tematisk begivenhed der kan opleves er lyddesigner Peter Albrechtsen og dokumentarist Sun Hee Engelstofts lydværk på Alfred Nobels Bro. Endeligt er der åbningskoncert med den stærke stemme på den eksperimenterende scene, Ydegirl (billedet) som vil præsentere en slags ituslået folk’n’r’n’b. Samme aften vil den klassiske slagtøjsspiller Mathias Reumert opføre den Pulitzervindende amerikanske komponist Roger Reinolds værk "Watershed V".

SV-festival har siden 2016 haft til formål at fremme musikalsk kvalitet og har tidligere kunnet præsentere artister som Hunbjørn, Lydmor, Kablam og mange flere.

På grund af forsamlingsforbuddet vil der være et begrænset antal pladser, og man kan købe enkeltbilletter til de forskellige koncerter på billetto.dk. Man kan navigere i de forskellige koncertudbud på SV-festivals hjemmeside, hvor man vil finde direkte link til de enkelte koncerter og desuden kan se det fulde program.   

Varm op med lidt Ydegirl:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA