x

GAFFA udgiver jubilæums-cd

GAFFA udgiver jubilæums-cd

I september fylder GAFFA 25 år, og det fejrer vi på flere måder. Blandt andet med dobbelt-cd’en "GAFFA 25", der indeholder 25 markante danske sange fra GAFFAs første 25 år på gaden –en for hvert år.

– Vi mener, at den rigtige måde at fejre de 25 år på er at lave en slags soundtrack til vores historie. En hyldest fra vores side til de mange sange, bands og artister, der har været med til at skabe begejstringen og drivkraften for vores eksistens, siger GAFFAs chefredaktør Peter Ramsdal.

For at holde fokus har GAFFA holdt sig til lutter danske sange, men stadig var der rigtig mange at vælge imellem. Peter Ramsdal fortæller:

– For at komme med skulle bandets eller solistens udgivelse fra det pågældende år både have markeret sig stærkt i GAFFA og i offentligheden i al almindelighed, og så skulle den pågældende sang være så langtidsholdbar, at selv med op til 25 år på bagen ville den stadig have noget at byde på i dag – ja, ligefrem have status af klassiker.

Ganske som Peter A.G. prydede forsiden af det allerførste GAFFA i september 1983, er det Gnags, der åbner cd’en med "Fodgænger" fra gruppens legendariske "X"-album. 25 sange senere lukker og slukker GAFFA 25 med The Raveonettes’ "Dead Sound" fra sidste års "Lust, Lust, Lust"-album.

Undervejs får vi velkendte og elskede numre som TV-2’s Lanternen, Gangways "My Girl And Me", Lars H.U.G.s "Elsker Dig For Evigt", Love Shops "En Nat Bliver Det Sommer", D-A-D’s "Laugh And A ½", Sort Sols "Let Your Fingers Do The Walking", Dizzy Mizz Lizzys "Waterline", Swan Lees "Tomorrow Never Dies", Junior Seniors "Move Your Feet", Kashmirs "Rocket Brothers", Nephews "Movieklip", Mews "Special", Vetos You Are A Knife og mange flere.

– Cd’en viser også dansk musiks udvikling gennem 25 år. Fra den dansksprogede poprock i 80’erne til 90’ernes og 00’ernes mere internationalt orienterede musik med inspiration fra både elektronika, postpunk, støjrock og hiphop. Det er en tur ned ad musikmindernes boulevard, der ender ved porten til fremtiden, siger Peter Ramsdal.

Cd’en kan købes i GAFFA Shop og i alle landets pladebutikker fra i dag, og i morgen, altså 28. august, er GAFFAs store jubilæumsnummer på gaden. Her kan du blandt meget andet læse interviews med samtlige 25 medvirkende grupper og solister på "GAFFA 25".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA