x

Kronprinsparrets Priser er klar med spillested og dato

Kronprinsparrets Priser er klar med spillested og dato

Billedet: Den Sorte Skole modtager Kronprinsparrets Kulturpris i 2017

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary åbner prisuddelingsbal i musik- og teaterhuset Værket i Randers i 2020.

Randers bliver i år værtsby for kronprinsparrets årlige prisuddeling, som finder sted 31. oktober 2020. Når personligheder og præstationer inden for kunst, kultur og socialt i år skal hædres, bliver det derfor på det tidligere elværk, Værket i Store Sal.

Prisuddelingen bliver sendt live på DR1 kl. 21.00, men det er altså også muligt at få billetter, så det spektakulære show kan opleves på tæt hold - men naturligvis ikke så tæt, at det går ud over COVID-19-anbefalingerne.

Publikum og seere loves, udover den store prisuddeling, både livemusik og underholdning på højeste niveau med et program, der afsløres løbende.

De fire priser, der overrækkes, er:

Kronprinsparrets Sociale Pris, der går til en organisation eller indsats, som har gjort en markant forskel på det sociale område, og 

Kronprinsparrets Kulturpris, der går til en ekstraordinær præstation med internationalt format inden for kunst og kultur samt 

to Stjernedryspriser, der går til spirende talenter på den kunstneriske scene og inden for socialt arbejde.

Vinderne for den Sociale Pris og Kulturpris modtager, ud over 500.000 kroner, et kalejdoskop skabt af Olafur Eliasson. Stjernedryspriserne giver 100.000 kroner. 

Sidste år modtog den danske sangerinde Jada den Kulturelle Stjernedryspris "for sin evne til at åbne for et popunivers, der gennemsyres af både mod og skrøbelighed", oplyste DR dengang.

To gange har et navn fra den rytmiske musik modtaget Kronprinsparrets Kulturpris. I 2008 gik prisen til Tina Dickow, og i 2017 var Den Sorte Skole årets prismodtagere.

Billetsalget starter torsdag den 1. oktober 2020 kl 11.00 og kan købes på vaerket.dk

LÆS OGSÅ: Jada modtager fornem pris 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA