x

R. Kellys anmodning om løsladelse afvist – igen

R. Kellys anmodning om løsladelse afvist – igen

Endnu en anmodning om at få løsladt den detroniserede r&b-stjerne R. Kelly fra varetægtsfængslingen blev i går afvist ved en føderal appeldomstol i New York.

Afvisningen kommer, efter at Robert Sylvester Kelly i slutningen af august blev overfaldet i sin celle af Jeremiah Farmer, en medindsat, der efterfølgende via R. Kellys advokater afleverede et seks sider langt dokument til retten, hvori han forklarede, at myndighederne havde fået ham til at overfalde sangeren.

Det er sjette gang, at R. Kellys advokater har forsøgt at få løsladt deres klient, som har siddet varetægtsfængslet i over et år, mens han afventer fire forskellige retssager for blandt andet seksuelle overgreb, børneporno, menneskehandel og organiseret kriminalitet.

Hans forsvarere har både brugt risikoen for corona, sangerens sukkersyge og risikoen for overfald som argumenter for, at han burde blive overført til varetægtsfængsling i sit hjem med fodlænke. Deres primære argument er dog, at de på grund af corona-nedlukningen af fængslet i Chicago ikke har kunnet mødes med deres klient siden marts.

Alligevel valgte appeldomstolen at afvise anmodningen: ”Distriktsdomstolen har fremlagt tydelige og overbevisende beviser for, at Kelly er til fare for samfundet, og der er klare indikationer på, at han udgør en flugtrisiko,” skriver retten blandt andet i sin afgørelse med henvisning til, at der er væsentlig grund til at frygte, at R. Kelly vil forsøge at påvirke eller true vidner. For en måned siden blev tre fra R. Kellys omgangskreds – heriblandt hans tidligere manager – anholdt og sigtet for at have forsøgt at true og bestikke vidner i sagerne mod R. Kelly. Det skriver CBS Chicago.

Samtidig afviser retten R. Kellys forsvareres argument om, at sangeren er bankerot og slet ikke har råd til at flygte, med henvisning til, at han alene i første kvartal af 2020 modtog knap 1,3 mio. kroner i royalties. Politiet har desuden tidligere fundet en hemmelig bankkonto med over syv mio. kroner tilhørende R. Kelly.

”Vi forventer, at tilstrækkelig mulighed for, at den anklagede kan mødes med sine forsvarere, vil blive sikret af dommerne, der skal dømme i de to sager,” står der endvidere i appel-afvisningen.

De nævnte sager er R. Kellys to føderale retssager i henholdsvis Chicago og New York. Derudover venter to delstatssager i Minnesota og i Cook County (Chicago), men alle sager er udskudt på ubestemt tid på grund af corona-pandemien.

LÆS OGSÅ: R. Kelly-manager sigtet for trusler om skyderi til filmforevisning


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA