Nyhed

Facebook forbyder livestreaming af musik – som du ikke selv ejer

GAFFA.dk – alt om musik

Live-streamede koncerter er i stigende grad blevet vigtigere for musikere med coronasituationen.

Men der har været store uklarheder angående live-streamet musik på Facebook, siden nyheden om, at siden vil have nye regler fra den 1. oktober. Dette er en af ​​reglerne på det sociale netværk:

"Du kan ikke bruge videoer på vores produkt til at skabe en musiklytteoplevelse. Vi ønsker, at du kan nyde videoer indsendt af familie og venner. Hvis du alligevel opretter videoer med en musikoplevelse for dig eller andre, blokeres dine videoer, og din side, profil eller gruppe kan blive slettet. Dette gælder også live.”


Ifølge en talsmand for Facebook, som den britiske avis NME talte med, vil dette ikke påvirke kunstnere, der udelukkende bruger deres side til livestream-koncerter og deling af deres egen musik.

Hvis man streamer eller deler musikindhold, der ejes af en anden, bliver indlægget således blokeret. Dette kan gøre situationen vanskeligere for dj's, for eksempel, der sjældent eller aldrig ejer den musik, de spiller i en livestream. Det gør det også sværere for livestreaming af coversange.

Ifølge talsmanden er reglerne primært til for at få brugere til ikke at uploade videoer med musik, hvor de ikke ejer ophavsretten.


LÆS OGSÅ: Danske musikere vil lave alternativ til YouTube: “Vi har brug for nye måder at tjene penge på”

 

ANNONCE