x

Her er den bedste musikvideo nogensinde ifølge Trump

Her er den bedste musikvideo nogensinde ifølge Trump

Den amerikanske præsident Donald Trump er vild med Guns N’ Roses’ ”November Rain”.

Donald Trump har delt sin absolutte yndlingsmusikvideo ”November Rain” med sin tidligere kommunikationschef Hope Hicks og tidligere pressesekretær Sarah Huckabee Sanders. Det har Sanders beskrevet i et netop udgivet udsnit fra sin nye bog Speaking For Myself:

”Han fortalte os, at det var ’den bedste musikvideo nogensinde’, og han viste os den for at bevise sin pointe, selvom ingen af os var uenige,” skriver Sanders i bogen.

Trump har da også valgt at spille sangen til sit vælgermøde i torsdags i sidste uge uden bandets samtykke. Dette er dog ikke overraskende, eftersom den amerikanske præsident utallige gange har brugt musik fra kunstnere i politisk kontekst – kunstnere, der absolut ikke vil associeres med ham og derfor heller ikke har givet ham tilladelse til dette. Blandt disse kunstnere finder vi både Leonard Cohen før sin død i 2016, Neil Young og Queen.

LÆS OGSÅ: Leonard Cohens talsmand til Republikanerne: "Vi forbød specifikt dén sang"

LÆS OGSÅ: Neil Young sagsøger Donald Trumps præsidentkampagne

Frontmanden i Guns N’ Roses, Axl Rose, er ikke fan af Donald Trump og har derfor aldrig været smigret over Trumps tilbedelse af bandets musik. Da den amerikanske præsident føjede rockbandets musik til sin kampagne-playliste i 2018, reagerede Axl Rose da også ved at lave et Twitter-opslag, hvori han skrev, at bandet altså har frabedt sig, at Trump benytter sig af deres musik. Axl Rose udtrykker samtidig utilfredshed over måden, præsidenten alligevel nogle gange finder smuthuller til at få sneget kunstneres musik ind i politiske kampagner uden deres samtykke, og uden særlig mange konsekvenser:

På trods af situationen må vi give Trump ret i, at musikvideoen til Guns N’ Roses’ sang ”November Rain” fra 1992 er fantastisk. Se den herunder:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA