x

Editors på vej i studiet

Editors på vej i studiet

Billede: Martin Rosenauer

Birmingham-guitarrockerne Editors er på vej i studiet for at indspille deres tredje album, oplyser NME. Gruppen har booket studietid fra oktober og har igen allieret sig med Jacknife Lee, der også producerede den succesfulde forgænger, ”An End Has A Start” fra juni 2007.

Tilsyneladende bliver det nye album mere elektronisk end dets to forgængere. Guitarist Chris Urbanowicz fortæller:

”Jeg er begyndt at skrive en masse riff på synthesizere, og der er meget mere elektronik, samples og trommeloops. Jeg er meget inspireret af ”Terminator”-temaet,” siger Urbanowicz.

Editors debuterede i foråret 2005 med albummet ”The Back Room”, der blev en pæn succes, ikke mindst takket være singlen ”Munich”. Musikken var mørk, men samtidig dansabel guitarrock med sanger Tom Smiths dybe stemme i centrum og et musikalsk slægtskab med blandt andre Joy Division, Echo And The Bunnymen og Interpol.

Editors fulgte så debuten op sidste sommer, igen med gedigen succes, og de fik også et pænt hit med singlen ”Smokers Outside The Hospital Doors”.

Editors har gæstet Danmark flere gange, både Loppen og Vega i København, Train i Århus og Roskilde Festival. Og alle gange har deres koncerter fået gode anmeldelser af GAFFA – ganske som albummene har.


Editors' hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA