Nyhed

Dansk musiker udgiver single som 2D-computerspil

GAFFA.dk – alt om musik

"Se, hvad der sker, når I prøver at flygte fra jeres problemer"

Den danske musiker Malte Nordtorp, der udgiver musik under navnet Knægt og efter eget udsagn spiller "hverdagsindie", udgiver i dag sin debutsingle "Byens mindste mand". Og sangen kommer i en ganske særlig form som et gratis, online 2D-computerspil.

Knægt udtaler i en pressemeddelelse:


”Idéen til spillet opstod i starten af corona-lockdownen ud fra en følelse af, at man blev nødt til at degradere sig selv til en digital figur for at kunne komme i kontakt med omverden. Fra en artists synspunkt er det blevet ekstra svært, som coronakrisen trækker ud, fordi der i kulturdebatten har huseret en – set med mine øjne – forkert præmis om, at folk bliver mere klar over, hvad kulturen betyder for dem og derfor streamer film og musik som aldrig før; som om dét skulle være redningen for danskernes kulturliv."

"Det føles, som om at der – her i september måned – stadig ikke er forståelse for, at nærværet stadigvæk er forsvundet i vores kulturforbrug. Det er en kæmpe skam – og det er dén pointe, jeg ganske underspillet forsøger at fremhæve ved at lade mit alias omforme som en digital tegneseriefigur, der naivt flygter fra både indre og ydre vanvid på den danske landevej.”

Sangen ”Byens mindste mand” er ifølge Malte Nordtorp "en venlig reminder om, at vi ikke kommer nogen vegne med vores smålighed," som han mener er et af individets værste karaktertræk.

”Jeg vil ikke sige til folk, hvad der er det rigtige at gøre, men nu kan I jo prøve spillet og se, hvad der sker, når I prøver at flygte fra jeres problemer,” siger Malte Nordtorp.


Knægt var i øvrigt den allerførste optrædende under koncertrækken Coronakoncerter.dk, som blev igangsat umiddelbart efter Mette Frederiksens nedlukning af Danmark den 11. marts – Knægt spillede dagen efter.

LÆS OGSÅ: Train genåbner

Prøv spillet her


Hør sangen her

ANNONCE