Nyhed

Spillestedet Atlas er økonomisk sikret

GAFFA.dk – alt om musik

Atlas på Vester Allé i Aarhus har bekendtgjort i en pressemeddelelse, at de fortsat vil blive drevet af Fonden VoxHall, og at de endda har fået en økonomisk bevilling fra kommunen.

Aarhus Byråd er nået til enighed om at sætte 500.000 kroner om året af til spillestedet, indtil videre frem til 2024. Kombineret med at Fonden VoxHall fortsætter sin drift af scenen gør dette, at Atlas nu er økonomisk sikret i denne kriseramte tid for livemusik.

Det er især godt nyt oven på, at Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik i foråret bekendtgjorde, at man ikke længere ønskede at pege på Atlas som såkaldt regionalt spillested, hvilket såede tvivl om spillestedets fremtid.


Fonden VoxHalls bestyrelsesformand Astrid Elbek udtaler: "Vi glæder os over, at det med denne nye bevilling fra Aarhus Kommune er blevet muligt at fortsætte driften af spillestedet Atlas, nu som et honorarstøttet spillested med fokus på de smalle genrer."

"Fonden VoxHall ønsker med professionalisme og erfaring at drive Atlas som et åbent hus med udvidet tilgængelighed både for publikum, for de nye, unge miljøer, som har behov for sparring og gode rammer og for arrangørforeningerne. Endelig ønsker vi at præsentere VoxHalls vækstlagskoncerter på Atlas," fortæller Astrid Elbek.

LÆS OGSÅ: Håbet er ikke ude for Jazzhus Montmartre endnu


Fonden VoxHall har drevet Atlas siden stedets tilblivelse i 2010, og stedet besøges hvert år af cirka 17.000 gæster.

ANNONCE