x

Opsigtsvækkende afgørelse i Breonna Taylor-sag: Cardi B, Kehlani, Common og flere reagerer

Opsigtsvækkende afgørelse i Breonna Taylor-sag: Cardi B, Kehlani, Common og flere reagerer

Breonna Taylor døde, da hun blev skudt seks gange af politiet, der uden varsel stormede hendes lejlighed. Nu er en afgørelse faldet i sagen, og den har fået en række kunstnere til at reagere. 

Den 13. marts mistede den 26-årige Breonna Taylor livet, da hun blev skudt af politiet i sin lejlighed for øjnene af sin kæreste. Det skete, da tre civilklædte betjente uden varsel stormede hendes lejlighed i Louisville, Kentucky, for at gennemføre en narokoransagning. Der blev ikke fundet narkotika i lejligheden, og Taylor var ikke selv under mistanke.


Nu sigtes en enkelt politibetjent, Brett Hankinson, i sagen for “hensynsløst at udsætte andre for fare”. Det har en storjury i Kentucky onsdag afgjort, oplyser dommer Annie O’Connell. 

Og det har fået en række kunstnere, herunder Cardi B, Kehlani, Tinashe og Common, til at reagere. Det gør de, fordi to af de tre betjente ikke vil blive anklaget for Breonna Taylors død. Officererne John Mattingly og Myles Cosgrove vil ikke blive sigtet, selvom det var Cosgroves skud, der dræbte Taylor. 

Cardi B, der tidligere har opfordret flere mandlige rappere til at tale om Taylor-sagen, kalder belsutningen “så trist og nedslående”.

Under ransagningen greb Breonna Taylors kæreste selv en pistol og udvekslede skud med politiet. Han har forklaret, at han troede, at de civilklædte betjente var kriminelle. Betjentene nåede at skyde Breonna Taylor seks gange, hvor et af skuddene var dødeligt. Det oplyste delstatens justistminister, Daniel Cameron, på et pressemøde onsdag om juryens afgørelse.

To af betjentenes skud kan ifølge storjuryen retfærdiggøres, da de var en reaktion på skuddene fra Taylors kæreste. Men Brett Hankinson har opført sig hensynsløst, lyder juryens vurdering, og han kan dermed idømmes op til fem års fængsel.

Se hvordan andre kunstnere reagerede på jurybeslutningen:

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SAY HER NAME. Breonna Taylor.

Et opslag delt af Lizzo (@lizzobeeating) den

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA