x

Alphabeat holder pause på ubestemt tid

Alphabeat holder pause på ubestemt tid

"Vi skilles oven på en kæmpe optur"

For to dage siden annoncerede Alphabeat, at de til vinter til drage på en siddende vinterturné. Nu fortæller de så til Ekstra Bladet, at de vil holde pause på ubestemt tid efter vintertouren og en række festivalkoncerter til sommer, hvis disse altså kan gennemføres grundet corona-pandemien.

Gruppen brød igennem i 2007 med det selvbetitlede debutalbum og singlerne "Fascination" og "10.000 Nights of Thunder" og fik stor succes både herhjemme og i udlandet, især England, hvor såvel "Fascination" som debutalbummet gik top 10. Efter yderligere to album gik bandet dog hver til sit i 2013. Sidste år vendte de så tilbage med et nyt album, Don't Know What's Cool Anymore og en lang række koncerter.

GAFFA har stillet en række opfølgende spørgsmål til bandet, som i fællesskab svarer på mail.

Er det rigtigt, at I holder pause efter næste sommer? Og hvorfor?

– Ja, den er god nok. Da vi mødtes og begyndte at lave musik sammen igen, havde vi tre nøgleord: Fællesskab, venskab og vildskab. Hvis de tre ting ikke var til stede i alt, vi gjorde fra dag 1, så kunne vi lige så godt lade være, for det skulle netop ikke ende som sidst. Vi mødtes først og fremmest om musikken, om vores fælles fortid – alt det, vi opnåede sammen – og om nye mål og drømme. Og dem har vi levet fuldt ud de seneste par år! Vi kom en tur til USA igen, har optrådt på nogle af de største tv-shows i England og lavet et album, som vi alle seks er vanvittigt stolte af. At vi så samtidig vendte tilbage til så meget kærlighed, som vi har oplevet og fået fra danskerne til vores koncerter, har simpelthen været så overvældende! 
 
Der var frustrationer i bandet, da I gik fra hinanden i 2013, sagde I til os sidste år – er det også tilfældet denne gang?

– På ingen måde. Vi besluttede os for at holde en pause i 2013, fordi vi havde kørt med fuldt blus siden gymnasietiden, og internt var vi gledet fra hinanden. Dengang valgte vi at trække stikket oven på en nedtur. Det var nødvendigt. Nu gør vi det igen, men oven på en kæmpe optur – mellem os som venner, kreativt og musikalsk. 

Hvad skal I lave efter Alphabeat? Ny Stine Bramsen-soloplade og ditto med Thanks, eller? Og hvad med de andre medlemmer?
 
– Vi skal alle sammen tilbage til "hverdagen" – nogle med jobs som videoproduktion og PR, som vi jo også har kunnet bruge i forbindelse med vores gendannelse, mens andre går i gang med nye, spændende musikalske projekter, som vi dog ikke kan løfte sløret for endnu. 
 
Har I planer om at vende tilbage igen som Alphabeat? Og hvornår mon det bliver?
 
– Nu skal vi lige have sat et foreløbigt, smukt punktum – eller komma, kunne man også sige – med vores 12 Nights of Thunder Tour. Og så må vi se, hvad fremtiden bringer. Vi en fælles forståelse for hinanden – at vores drømme, mål og kærlighed til musikken ikke kan eller skal tvinges frem mellem os. Den skal opstå naturligt! 
 
Når I holder siddende koncerter til vinter, er det så kun på grund af det kunstneriske aspekt, eller har corona-pandemien også spillet ind?
 
– Vi havde faktisk lagt store planer om 12 Nights of Thunder-turnéen – længe før der var noget, der hed Corona. Faktisk har vi haft en plan fra starten om at give hinanden endnu flere store oplevelser – gøre en masse, vi aldrig har gjort før. Det var derfor, vi gav vores første koncert i mere end seks år på branchefestivalen SXSW i USA, derfor vi kastede os over store koncerter i SCC Aarhus og KB Hallen og fulgte op med spillestedsturné – helt tæt på folk. Derfor giver det mening for os at kaste os over koncertsalene, som vi aldrig før har spillet i og udfordre os selv på både show og musik. Sommeren 2020 blev aflyst, og vores tanker og planer blev vendt lidt på hovedet. Men vi krydser fingre for 2021 – ligesom alle vores kære kollegaer.
 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA