Nyhed

Folkeklubben annoncerer femte album

GAFFA.dk – alt om musik

Børn af den tabte tid udkommer 6. november

Folkeklubben fortæller, at de den 6. november udsender deres femte album, Børn af den tabte tid. Gruppens sanger og sangskriver Kjartan Arngrim har tidligere sagt til GAFFA, at bandet vil udgive et nyt album mindst hvert andet år, og den kadence holder de stadig, da forgængeren, Sort tulipan, udkom i efteråret 2018.

I en pressemeddelelse siger gruppen, at albummet handler om at være bevidst om den forgangne tid:


"Denne plade handler om at vide, at vil du virkelig se frem, må du se dig tilbage. Om at være til stede nu og her, med blikket rettet mod fremtiden, men med en del af bevidstheden, og det meste af et levet liv plantet i en fjern fortid."

De fortsætter:
 
"Vi er dem fra de små årgange, 79’erne og 80’erne, der frit fra hylderne i et postmand-Per-lignende velfærdssamfund med post og skattevæsen, øst og vest, statsbaner, kernefamilier og friluftsbade. Og et landshold, der i den gyldne sommer 1985 slog Sovjet 4-2 i idrætsparken. Så faldt muren, og internettet så dagens lys, og med ét var den gamle verden tabt."

"Tiden som faktor – i det indre liv, i historien og i samfundslivet – er omdrejningspunktet. På et album, der er skrevet på dén erfaring, at verden, som du kender den, før du ved af det, er væk og borte for altid. Som de skibe, der forliser uden at efterlade andre spor end falmede billeder."

Gruppen var i gang med en turné, som skulle have sluttet med en udsolgt koncert for 4500 personer i KB Hallen 21. marts. Da landet lukkede ned, blev koncerten udskudt til lørdag den 24. april 2021, og til dén koncert er stadig billetter i salg.


Det kommende album er indspillet under nedlukningen, og Folkeklubben har yderligere en koncert på programmet i Den Store Værftshal i Svendborg 2. oktober, hvor der er få billetter tilbage.

Om yderligere koncerter udtaler det flittigt turnerende band følgende i pressemeddelelsen: "Og vi er klar til at møde verden, hvordan end den har tænkt sig at tage sig ud. Til at spille for stort og småt. For hvem og hvor det er muligt; dén del af øvelsen kender vi. Det var sådan vi startede. Det er vores DNA."  

LÆS OGSÅ: TRØSTE-TØNDER: Se Folkeklubben-sanger hylde Niels Hausgaard


Varm op med singleforløberen "Tranquebar (Søndag i april)":

 


ANNONCE