x

Choir Of Young Believers på turné

Choir Of Young Believers på turné

Navnet Jannis Noya Makrigiannis er nok endnu ikke kendt af den bredde offentlighed, men manden bag har i en årrække opereret på den danske indie-scene. Ikke mindst som medlem af kuldsejlede Lake Placid, som vi burde have hørt meget mere til.

Forventningerne til hans seneste projekt Choir Of Young Believers har i den grad været høje siden enmandsbandet fik priserne "P3 Talentet" ved P3 Guld, og "Årets Håb" ved Steppeulven, blot på baggrund af ep'en ”Burn The Flag” og spredte koncerter.

"... en betagende, rigt varieret melange af blød folk og grandios prog-pop. Og i løbet af blot fire numre lykkes det Makrigiannis, medarrangør Anders Rhedin og en lang række gæstemusikere at overbevise lytteren om, at det her er fremtiden. Med brug af strygere, blæsere, piano, kor og idérigdom".

Sådan lød GAFFAs anmeldelse, da bandet i maj sidste år blev tildelt 4 stjerner for deres ep ”Burn The Flag”.

I mandags udgav bandet så deres første album i fuld længde ”For The White In Your Eyes”, og man må i den grad sige, at forventningerne blev indfriet. Nedenfor kan læses et udsnit af GAFFAs fem-stjernede anmeldelse af dette album, der blev kaldt "en særdeles overbevisende debut".

"Lydbilledet domineres af Makrigiannis' lyse, følsomme og vemodige stemme, der ligger helt i front på de velskrevne sange, der ofte lægger blidt fra land med afdæmpet guitar- og/eller klaverakkompagnement for at udvikle sig til rene minisymfonier i omkvædene, der er rene festfyrværkerier af detaljerige stryger-, blæser- og korarrangementer, tilsat alsidigt slagtøj. Og så er der prikken over i'et: De fabelagtige stryger-mellemspil, der ofte har en asiatisk eller orientalsk undertone".

Med bagagen fuld af suveræne anmeldelser tager Choir Of Young Believers nu på en lille efterårstour til oktober:

22. oktober: Loppen i København
23. oktober : Studenterhuset i Ålborg
24. oktober: Musikcafeen i Århus

Og for dem, som ikke kan vente så lang tid, er der mulighed for se Choir Of Young Belivers i en mere neddæmpet udgave til Klub Mini Vegas arrangement i morgen onsdag 3. september klokken 20 i Ideal Bar.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA