x

Ben Folds Five gendannes

Ben Folds Five gendannes

Den amerikanske trio med det opfindsomme navn Ben Folds Five gik i opløsning i 2000 efter at have udsendt albummet "The Unauthorized Biography Of Reinhold Messner".

Siden da har Robert Sledge og Darren Jessee ikke gjort så meget væsen af sig, mens Ben Folds har fokuseret på en solokarriere, der indtil videre har kastet to plader og et par sideprojekter af sig.

Folds udsender 30. september sit tredje soloalbum, der har fået titlen "Way To Normal", og som tidligere nævnt her på GAFFA.dk indeholder den udgivelse blandt andet en duet med Regina Spektor.

Men inden da er der godt nyt for fans, der i denne måned befinder sig i nærheden af staten North Carolina.

I byen Chapel Hill, hvor Ben Folds Five blev dannet i 1993, vil man nemlig 18. september kunne opleve den gendannede gruppe spille deres sidste album i sin helhed for første (og formodentlig også sidste) gang.

Koncerten er en del af en koncertserie med titlen "Front To Back", hvor et band spiller et udvalgt album fra start til slut, og på en eller anden måde er det altså lykkedes arrangørerne at få overtalt de tre medlemmer til at give en koncert sammen for første gang i næsten ti år.

Dette markedsføres naturligvis som en enkeltstående begivenhed, og da Ben Folds i denne weekend tager på en soloturne, der skal vare til midten af december, så er der nok desværre ikke de store muligheder for, at trioen gendannes til flere koncerter lige foreløbig.

Men man kan naturligvis håbe på, at koncerten giver dem lyst til at spille sammen igen, og at vi derefter også her i Europa vil få mulighed for at gense orkestret.

Ben Folds' officielle webside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA