x

Metallica-album lækket

Metallica-album lækket

Metallica udsender albummet "Death Magnetic" 12. september, og da rapporter går på, at bandets lyd minder om stilen fra "...And Justice For All", er forventningerne til pladen naturligt nok ganske høje.

Man kan allerede hente de nye sange "My Apocalypse", "Cyanid" samt singlen "The Day That Never Comes" på iTunes, men for nogle er det ikke helt nok til at tilfredsstille nysgerrigheden.

Derfor blev nogle franske fans særdeles glade, da de pludselig i tirsdags (2. september) fandt eksemplarer af "Death Magnetic" på hylderne i en pladeforretning.

Hvordan de var havnet blandt de øvrige udgivelser næsten to uger før den officielle udgivelsesdato, vides ikke. Men på websiden Blabbermouth er der blevet lagt billeder op af pladen, hvor man blandt andet kan se det noget tvivlsomt udseende cover i al sin pragt.

Ifølge flere udenlandske medier kan man desuden nu finde pladen på en lang række fildelingsnetværk, selvom det naturligvis er svært at bevise, at det er netop de franske fans, der har lagt albummet ud på nettet.

I et interview med radiostationen Live 105 udtaler Lars Ulrich dog, at han ikke er synderlig bekymret over, at der nu florerer illegale kopier af pladen rundt omkring.

"Prøv at hør, vi er ti dage fra udgivelsesdatoen. Jeg mener, herfra er vi kørende. Hvis pladen lækkes ud til hele verden i dag eller i morgen, så happy days. Happy days. Tro mig. Ti dage, og pladen er endnu ikke i anførselstegn faldet af lastbilen? Alle er glade. Det er 2008, og det er en del af, hvordan det er i dag, så det er fint. Vi er glade".

I et nyhedsbrev fra brancheeksperten Bob Lefsetz fremgår det dog, at folkene bag Metallica ikke er helt så glade som Lars.

I en intern mail sendt fra Metallicas pladeselskab fremgår det nemlig, at de kæmper for at få fjernet de ulovlige kopier fra nettet, og at radiostationer ikke må spille sange fra pladen, selvom de er i besiddelse af dem.

Der understreges også, at radiostationerne er deres samarbejdspartnere, og eftersom selskabet har brugt en masse penge på en lanceringskampagne, skal stationerne opføre sig som partnere og kun spille singlen, også selvom to andre sange findes lovligt på iTunes.

Den officielle udgave af "Death Magnetic" kan købes lovligt fra 12. september.

Se billeder hos Blabbermouth


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA