x

Musikbranchen støtter Amnesty International

Musikbranchen støtter Amnesty International

Det er i år 60 år siden, FN sammensatte et dokument, der beskrev en række internationale rettigheder for borgere i hele verden.

Det fejres i år på en lang række måder verden over, men fra et musikalsk perspektiv kommer det blandt andet til at ske via en tre måneder lang musikkaravane, som foregår i perioden fra 10. september til 10. december.

Grundlæggende har arrangementet til formål at genoprette respekten for menneskerettighederne og puste nyt liv i verdenserklæringen for de næste generationer.

Musikkaravanen, som er døbt "Small Places Tour", er speciel på den måde, at ingen af musikerne, der vælger at deltage, skal ændre på tourplaner, idet de som led i deres egne turnéer kan finde på forskellige måder at udtrykke deres støtte – herunder at mødes med fans, lave statements fra scenen, donere overskuddet fra en koncert til Amnesty, eller at holde auktion over bandets ejendele.

Allerede nu er der arrangeret 330 koncerter i 47 lande verden over, og flere er sandsynligvis på vej. "Small Places Tour" bliver præsenteret officielt den 10. september på Hard Rock Cafe i London, hvor blandt andet Peter Gabriel og The Edge fra U2 vil være til stede

I Danmark tyvstarter R.E.M. festlighederne under deres koncert i Parken den 6. september.

Udover R.E.M. har The National, Cat Power, Justice, Alphabeat, Vampire Weekend samt 20 andre bands indspillet korte videospots, hvor de opfordrer andre bands til at gøre det samme. Du kan se videoerne og finde mere information om projektet via nedenstående links.

Læs mere om Small Places Tour her

Small Places Tour på YouTube

Small Places Tour på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA