x

Jeff Ament udgiver soloplade

Jeff Ament udgiver soloplade

Bassisten Jeff Ament har udsendt plader med bands som Green River, Mother Love Bone, Temple Of The Dog og Pearl Jam siden 1985, men for første gang i karrieren har han nu lyst til at stå på egne band og udsende et soloalbum.

Den kommende udgivelse består af materiale skrevet over de sidste ti år, men ingen af dem er skrevet med Pearl Jam i tankerne.

Til Billboard fortæller Ament, at han havde brug for at få ryddet op i arkiverne og tog 35 sange og delte dem op i tre grupper. Den ene af disse grupper færdiggjorde han, og det er dem, der dukker op på den kommende plade.

Amens solodebut har fået titlen "Tone", og bassisten har valgt kun at trykke den i 3000 eksemplarer og udsende den via Pearl Jams fanklub og enkelte udvalgte pladeforretninger.

På pladen får Ament blandt andet hjælp af Richard Stuverud, der også medvirkede i et andet Ament-projekt, Three Fish, samt Doug Pinnick fra King's X.

Ament fortæller desuden, at Pearl Jam lige nu er i gang med at skrive nyt materiale til deres niende studiealbum, som formodentlig skal indspilles til vinter.

Det kommende album fra gruppen bliver det første sammen med Brendan O'Brien, siden "Yield" fra 1998.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA