x

Indieartisten Chet "JR" White er gået bort – 40 år gammel

Indieartisten Chet "JR" White er gået bort – 40 år gammel

Bassisten og produceren blev kun 40 år

Chet "JR" White er bedst kendt for sit virke som bassist og producer i den hedengangne amerikanske indierock-duo Girls. Nu er han afgået ved døden, kun 40 år gammel, rapporterer Pitchfork. Dødsårsagen er ikke offentliggjort.

Dødsfaldet bekræftes af True Panther, pladeselskabet, der udgav Girls' musik, og duoens andet medlem, sanger og guitarist Christopher Owens skriver på Twitter: ”Jeg håber, du ikke føler andet end fred nu, min bror. Jeg elsker dig, og tak fordi du troede på mig og for det, du bragte til bordet. Altid og for evigt, og jeg vil altid være stolt af dig ... Jeg vil altid huske, at du beskyttede Liza, Patrick, mig selv og Beta mod idioterne.”

Chet "JR" White voksede op i Santa Cruz, Californien og fik sin dannelse på byens punk-scene. Som teenager spillede han i punk-gruppen Willies. Han flyttede senere til San Francisco, hvor han mødte Christopher Owens, der spillede i Ariel Pink-projektet Holy Shit. Sammen dannede de bandet Girls i 2007. Girls nåede at udgive to kritikerroste fuldlængdealbum: Album i 2009 og Father, Son, Holy Ghost i 2011.

Gruppen blev opløst i 2012, og Chet "JR" White fortsatte med at arbejde med Tobias Jesso Jr. på dennes album Goon fra 2015, både som musiker og producent. Han samarbejdede også med Cass McCombs, Glitz og Spectrals. Han har også arbejdet med DIIV, men deres samarbejde er ikke udsendt i skrivende stund.

LÆS OGSÅ: GIRLS-ANMELDELSE: Stærke retro-sager på et af årets bedste debutalbum


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA