x

75 års fødselaren Kim Larsen bliver hyldet i Roskilde

75 års fødselaren Kim Larsen bliver hyldet i Roskilde

"Han er den levede hverdags musikhistorie"

I dag kunne Kim Larsen have fyldt 75 år, og i den anledning hylder rockmuseet Ragnarock i Roskilde og Roskilde Bibliotekerne samt en række andre aktører legenden ved et streamet arrangement onsdag den 28. oktober klokken 19 – midt i Spil Dansk Ugen. 

Politikens rockjournalist Erik Jensen og forfatter til bogen Kim Larsen – Et Livs Sange fortæller anekdoter fra Larsens musikalske rejse fra 1971, hvor Gasolin' udgav deres første album, og frem til hans død i 2018. Undervejs kan du synge med på både velkendte klassikere og mindre kendte perler, og Roskilde Festival Højskoles kor synger for.

Livemusikken leveres af et udsnit af bandet Gasoline, der består af kvindelige musikere, som med egne ord har ”sat kvindekraft til Danmarks største drengerøvsorkester, Gasolin’.”

”Få dage efter Kim Larsens død holdt vi et fællessangarrangement på Ragnarock for at være mange sammen om at mindes ham og synge hans sange. Det var så tydeligt den morgen, hvor stor betydning han havde for rigtig mange mennesker. Denne gang kan vi desværre ikke samles mange fysisk. Men Larsens musik har igennem årtier været med til at forme folks liv – og gør det fortsat. Han er den levede hverdags musikhistorie. Så det er helt oplagt for os at lægge udstilling til en begivenhed som denne og være med til at ’samles’ digitalt”, fortæller Sidsel Risted Staun, formidlingschef i ROMU, som Ragnarock er en del af, i en pressemeddelelse.

Arrangementet bliver livestreamet på Facebook og er ganske gratis. Bag det står Roskilde Bibliotekerne, RAGNAROCK – Museet for pop, rock og ungdomskultur, Roskilde Festival Højskole, Korkor4000, Roskilde Musiske Skole og INSP! Media, Alsang i Roskilde.

LÆS OGSÅ: 70 grunde til at elske Kim Larsen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA