x

Mikael K og Mikael Wiehe får Björn Afzelius Prisen

Mikael K og Mikael Wiehe får Björn Afzelius Prisen

I aftes fandt den årlige uddeling af Björn Afzelius Prisen sted i Musikhuset Århus i forbindelse med den såkaldte Björn Afzelius Prisfest. Prisen går til en sangskriver, som skriver gode tekster om det samfund, vi lever i.

I år blev der uddelt to priser, hver på 25.000 kroner. Og de gik til henholdsvis Mikael K (billedet), forsanger og sangskriver i Klondyke, og Afzelius’ mangeårige ven og samarbejdspartner, svensk-danske Mikael Wiehe.

Mikael K vandt prisen, fordi han med konferencier Kenneth Thordals ord ”altid har sunget om de små i samfundet”, og i øvrigt fordi han har vundet en sangskriverkonkurrence om sange ”om den globale og lokale virkelighed i dagens Danmark”. Mikael K var oppe imod hele 357 øvrige deltagere. I dommerkomitéen sad blandt andre Allan Olsen, der også fungerede som konferencier under showet.

Mikael K modtog prisen og kvitterede med to sange, mens Mikael Wiehe på udmærket dansk var igennem på telefon fra Spanien, hvor han for tiden holder ferie.

Den musikalske underholdning ved prisfesten blev derudover leveret af Claus Hempler & Oktober, Tine Refsgaard, Jesper Westergaard, Dissing, Dissing, Las & Disssing og The DeSoto Caucus med Marie Frank og Peter Sommer som solister.

Læs reportage fra prisuddelingen

Klondykes hjemmeside

Mikael Wiehes hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA