x

Efterklang-sanger udgiver soloalbum

Efterklang-sanger udgiver soloalbum

Better Way er på gaden 9. januar

Efterklangs forsanger Casper Clausen annoncerer i dag sit første soloalbum. Better Way, som albummet hedder, er ude på Clausens 39 års fødselsdag den 9. januar 2021. I dag udgiver han første single fra pladen, det næsten ni minutter lange, elektrokraut-inspirerede "Used to Think". Hør nummeret nedenfor.

"'Used to Think' var en af de første sange, jeg skrev til "Better Way”. Den handler om den afstand, der både kan være berusende, fuld af længsel og skurrende usagt, som et mørke, der vokser inde i kroppen, når man glemmer at åbne op, lufte ud, dele mere, tænke mindre. For mig er 'Used to Think' som et kalejdoskop, der hele tiden skifter linse. Hvert stykke i sangen har en ny palet af farver og former," fortæller Casper Clausen i en pressemeddelelse og fortsætter: 

"Sidste år spillede jeg nogle mindre shows rundt omkring i Portugal, hvor jeg prøvede mine nye sange af. 'Used to Think' blev en af mine egne favoritter, og det var den sang, der fik mig til at række ud til produceren Sonic Boom. Sonic Boom endte med at mixe og co-producere hele albummet. Der er noget inspiration fra hans band Spacemen 3 (som var aktivt fra 1982-1991 og også rummede den senere Spiritualized-frontmand Jason Pierce, red.), og han bor i Sintra, meget tæt på Lissabon, hvor jeg har boet de sidste par år, så det hele gav mening.”

Casper Clausen har i årene 2004-2019 udgivet seks album med det internationalt anerkendte Efterklang samt to album i 2016 og 2017 som sanger i gruppen Liima, hvis medlemmer består af Efterklangs tre musikere samt den finske percussionist Tatu Rönkkö. I 2016 udgav han også et album med den franske violinist Gaspar Claus, Claus & Clausen, og tidligere i år medvirkede han på svenske sir Was' single "Flyder".

LÆS OGSÅ: Stor aften med kulten i Efterklang

Hør "Used to Think":

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA