x

Vega og TDC samarbejder om koncert-streaming

Vega og TDC samarbejder om koncert-streaming

Koncerthuset Vega og TDC går nu sammen om et nyt og ganske interessant tiltag. De vil fremover optage video fra de såkaldte "TDC upload-koncerter", og efterfølgende streame optagelserne ud på nettet via en fælles player.

Tidligere har man kunne købe koncertoptagelser fra Upload-koncerterne via TDC's musiksite, men det er altså noget helt nyt, at man også kan se koncerterne på nettet.

Dette lyder naturligvis som gode nyheder for alle hungrende musikfans, men der er også visse fordele i projektet for de medvirkende bands og artister. De vil nemlig efterfølgende få gratis adgang til at bruge optagelserne til at udgive egne musik-dvd'er eller unikke bonus tracks.

Der bliver tale om en ny ramme om disse livekoncerter, idet de blandt andet vil byde på førfester, after parties og konkurrencer. I selve koncertområdet vil gæsterne desuden ganske gratis kunne downloade eksempelvis musiknumre, videostreams, koncertfotos, playlister med mere via Bluetooth.

Samarbejdet omfatter i alt 30 "TDC upload-koncerter" over de kommende tre år. Første gang, hvor de nye koncertrammer får premiere er 11. september i Store Vega med en dobbeltkoncert med Familjen og As In RebekkaMaria.

Her vil det vil samtidig være muligt at få et smugkig på det bagkatalog, Vega og TDC tidligere på året har produceret med navne som The Raveonettes, Kaizers Orchestra, Spleen United og Yoav.

Vega og TDC's nye fælles streaming-player går i luften sidst i september. Den kræver ingen registrering og bliver gratis tilgængelig for alle. TDC-kunder vil yderligere kunne downloade musikken og eventuelt bonus tracks fra koncerten via TDC Play.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA