x

Lydmor annoncerer nyt album

Lydmor annoncerer nyt album

Nyt album i starten af 2021 og ny single den 6. november fra Lydmor.

Danske Lydmor, der er kendt som en særdeles produktiv, nyskabende og talentfuld musiker, har et album i støbeskeen, der følger op på 2018's femstjernede I Told You I'd Tell Them Our Story. Navnet på den kommende udgivelse er Capacity, og den nye single, der kan købes og streames fra den 6. november hedder “The Gadget Song”. Om netop denne sang siger Lydmor:

– Jeg har forelsket mig i et billede af at sidde i et sommerhus, imens det regner, imens man kan høre regnen falde ned på nogle krukker. Det ville jeg gerne fange i lydbilledet.

LÆS OGSÅ: Kunstnerisk, kompleks og konceptuel

Lidt atypisk for Lydmors musikalske profil indeholder “The Gadget Song” en akustisk guitar indspillet af producer-kompagnonen Christian Vium (Go Go Berlin). Tracket beskrives også i en pressemeddelelse som en blød regnvejrshymne med et ganske personligt tekstunivers. Ligesom førstesinglerne “Someone We Used To Love” og “If You Want Capacity” bliver “The Gadget Song” en teaser for det forestående album, der eftersigende portrætterer kunstnerens personlige og musikalske udvikling.

Lydmors forestående album Capacity er et temaalbum med titlen som omdrejningspunkt. Lydmor udforsker sin menneskelige kapacitet til at give følelser frit løb og til at forstå og elske.

– På en måde så er den her sang helt vildt personlig. Der er nogle ting i teksten, som er meget specifikke for mig. Den er ikke så alment gyldig. Jeg synger på et tidspunkt "even if it hurts for a minute, gotta stretch myself to be in it," som er et meget specifikt billede af at sidde i en nightliner-tourbus og være trist. Og tænke over, hvor meget man skal strække sig selv, selvom det gør lidt ondt.

LÆS OGSÅ: LYDMOR-KOMMENTAR: Så er det nok, Ekstra Bladet

Både før, under og efter corona-lockdown har Lydmor oplevet, hvor givende det kan være at have fan-interaktion, og hun får enormt meget ud af sine trofaste fans. Ét af udfaldene er videoen til “The Gadget Song”:

– Jeg har en meget dedikeret gruppe superfans, der har en hemmelig Facebook-gruppe, som jeg er en del af. Der er 150 medlemmer internationalt. Dem er jeg blevet meget tætte med under corona, fordi jeg har kørt live-streams. Nu har jeg givet dem en udfordring, hvor jeg har lavet en Google Drive-mappe og lagt sangen ind, og så sagt til dem: "I skal filme, der er ikke nogen regler, men I skal prøve at filme noget, der minder om det, der allerede ligger der i forvejen." Så hvis der er én person, der filmer et eller andet med at danse, så skal den næste person også danse sådan. Så det er en collaboration, DE laver.”

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA