x

ADS gendannes for en aften

ADS gendannes for en aften

Nyheden er opdateret med oplysningen om, at der er tale om en lukket fest - selvom GAFFA i første omgang fik oplyst det modsatte af Lars Top-Galia. Vi beklager forvirringen.

Det gamle københavnske punkband ADS, der huserede i begyndelsen af firserne med blandt andre de senere Sort Sol- og D-A-D-medlemmer Lars Top-Galia og Stig Pedersen i lineuppen, bliver gendannet for en enkelt aften. Allerede i morgen, altså lørdag den 6. september, spiller de en midnatskoncert i den gamle punk- og rockklub Rockmaskinen på Christiania. Der er dog tale om en lukket fest.

Det er en kreds af gamle punkere og punkfans, der gennem en Facebook-gruppe har sat koncerten op med ganske kort varsel, fortæller Lars Top-Galia til GAFFA.dk:

– Jeg hørte først om koncerten for tre dage siden, da Stig kom kørende i sin gamle åbne Porsche Spyder 1955 – samme model som James Dean kørte sig ihjel i – og sagde, at nu skulle jeg med ham i øvelokalet og øve på de gamle sange. Og det kunne jeg ikke sige nej tak til. Vi spiller i den oprindelige opstilling, altså med Funder (alias Michael Thorlasius, red.) som forsanger, Stig på bas, min bror Peter på trommer og så mig på guitar. Og det bliver kun denne ene gang, vi spiller.

Ved koncerten optræder også det gamle punkband Bullocks samt Franz Disaster, der fremfører sange fra sit gamle band Brats’ bagkatalog. Desuden bliver der fremvist film om punktiden, blandt andet om en anden markant københavnergruppe fra dengang, No Knox.

Lars Top-Galia har i øvrigt en efterlysning:
– I gamle dage havde vi en kæmpefan, der hed Jes og arbejdede i Saltlageret (nu nedlagt spillested i København, red.). Han kom altid og hang ud (det er ham, der står bagest på billedet, red.) og så lidt rå ud. Han var kronraget, og det var ret radikalt dengang, selv blandt punkere. Ham vil vi meget gerne se til koncerten. Vi ved, at han bor på Amager.

Medarrangøren Aino Holmberg understreger dog over for GAFFA.dk, at der er tale om en lukket fest, så der er altså kun adgang for folk, der har fået en invitation på Facebook.

På talefod med Steen Jørgensen
Lars Top-Galia kan også opleves live 5. oktober i Amager Bio til den store Wili Jønsson-hyldestkoncert i forbindelse med overrækkelsen af Ken Gudman Prisen til den gamle Gasolin’-bassist. Top-Galia skal optræde med den gamle Sort Sol-sanger Steen Jørgensen, selvom det ellers blandt andet var dårlig luft mellem de to, der var årsag til, at Lars Top-Galia i 2004 forlod Sort Sol og dermed reelt opløste gruppen.

Betyder det, at du og Steen er på talefod igen?
– Ja, det har vi været i et stykke tid. Og da Steen ringede og spurgte, om jeg ville være med til at hylde et af mine allerstørste idoler, så kunne jeg umuligt sige nej.

Hvad med de andre gamle medlemmer, ser du dem?
– Ja, Knud (Odde, bassist, red.) har jeg i hvert fald talt en del med på det seneste. Blandt andet har der været snak fra forskellig side om at udgive et bokssæt, så der har været en del korrespondance. Men det er altså ikke sådan, at vi har talt om at gendanne Sort Sol. Indtil videre bliver Steens og min fælles optræden en engangsforestilling, slutter Lars Top-Galia.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA