x

Larsen, Helmig og Madsen indspiller sang mod forbudshysteriet

Larsen, Helmig og Madsen indspiller sang mod forbudshysteriet

Under en helt usædvanlig musikalsk konstellation har de fem under navnet ”Den Gule Negl” indspillet sangen ”Hold Dig På Måtten”. Sangen er skrevet af Kim Larsen og produceret af Thomas Helmig i dennes studie i Århus. Gruppen har lavet en festlig video til sangen, som nu ligger på You Tube, og ikke overraskende strømmer det ind med kommentarer for og imod sangernes stillingtagen.

”Den Gule Negl” skriver i sin pressemeddelelse under overskriften: ”Livet skal nydes – ikke forbydes” bl.a.:

”Forbud fører til ansvarsløse og trodsige borgere – det er det modsatte, vi har brug for, hvis vi skal holde sammen på den sarte størrelse, der hedder demokrati. Det er udtryk for et samfunds smålighed, angst og mangel på selvværd, når staten har så stort behov for at kontrollere, forbyde og regulere sine borgere. Vi siger: Drop de adfærdsregulerende forbud. Lad os få reel oplysning om sundhed – og frihed til at træffe vore egne personlige valg – tak.”

Kim Larsen stod for nogle uger siden i spidsen for en kampagne mod rygeloven bl.a. med plakater med teksten: ”Tillykke med rygeforbudet. Gesundheit Macht Frei!!!” i anledningen af et-året for rygelovens indførelse i Danmark. Kampagnen gav stor debat i medierne.

Kim Larsen og Thomas Helmig optrådte sammen på scenen i Den Grå Hal i juni måned til en støtte-koncert for Christiania, men ellers har de fem musikere ikke tidligere optrådt sammen. Klaus Kjellerup og Rie Rasmussen spiller til dagligt i gruppen Danser Med Drenge.

Se ”Hold Dig På Måtten” og deltag i debatten:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA