x

Herredømmet med bl.a. Tobias Trier og Kenneth Thordal på mini-turné

Herredømmet med bl.a. Tobias Trier og Kenneth Thordal på mini-turné

De fire sangskrivere, der sammen kalder sig ”Herredømmet”, mødtes oprindeligt i et sommerhus under DR2’s sangskriver-temaaften, hvor de ud af ingenting skulle forsøge at skrive nogle sange sammen, mens DR2 fulgte processen.

Kvartetten består af Carsten Lykke, kendt fra bl.a. Ibens, sangskriverne Kenneth Thordal og Tobias Trier og Oliver Zahle, kendt som kapelmester for DR2’s underholdningsorkester og som idémand til de satiriske sange i DR’s satireradioprogram ”Selvsving”.

Oliver Zahle forklarer om det specielle bandnavn: Der er kun én ting, mænd ikke forstår, og det er sig selv - når det kommer til kvinder. Derfor har vi fire sangskrivere slået os sammen for at blive lidt klogere på vores egen opførsel i forhold til de ofte uforståeligt fascinerende kvinder.”

Det er der kommet en bunke absurde, sørgelige, muntre og kælne sange ud af. Titler som ”Liderlig Barndom”, ”Ligger på din måtte”, ”Giv mig nu lov” og ”Konebyt” antyder, at de fire herrer synger om de kvinder, der har ødelagt, reddet, knust, opbygget, forstyrret, bedøvet og bestøvet deres tilværelse.

Zahle fortæller videre: ”I Herredømmet regerer sandheden. Her føler mænd sig hørt, forstået og tilgivet, og kvinder får et unikt kik ind i - ikke bare Herredømmets - men alle mænds følelser og tanker, når det kommer til kvinden.”

Klaus Lynggaard skrev i Information om debutkoncerten på Ingolfs Kaffebar i februar 2008:

”…det er længe siden, jeg har oplevet noget så sjovt, skævt og æggende (…) - med et maskulint svar på Anne Dorte Michelsens ”Venter på Far” er der dømt seriøs kult fra første færd.”

Herredømmet har allerede spillet tre koncerter, men de kan endnu nå at høres på:

Frederiksberg Bibliotek 10/10 og Værket i Randers 30/10

Herredømmet på MySpace:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA