x

HITLISTE-UPDATE: Overraskende placeringer, nye navne og stædige kendinge

HITLISTE-UPDATE: Overraskende placeringer, nye navne og stædige kendinge

The Boss topper både vinylhitlisten og den samlet albumliste med Letter To You.

Vi skal igen tage et kig på de officielle danske hitlister, som lige nu domineres af Bruce Springsteen, der i forrige uge udgav sit tyvende studiealbum Letter To You. Albummet ligger som nummer ét blandt vinyler og album i det hele taget, men måske lidt overraskende er ingen sange derfra på top 40-listen over enkelte tracks.

LÆS OGSÅ: Springsteens hyldest til band, publikum – og til livet

Dér finder vi til gengæld, som noget nyt, Jimilian feat. Fouli med oktoberudgivelsen ”Dejlig” på en førsteplads. Anden- og tredjepladsen besiddes stadig tungt af Internet Moneys “Lemonade” feat. Don Toliver, NAV og Gunna, samt 24kGoldns ”Mood” feat. Iann Dior, dog i omvendt rækkefølge af sidste måneds opgørelse.

”Solhverv” af Lord Siva hitter også stadig, og bliver i top 5 med en fjerdeplads, men endnu et dansk track har fundet vej op lige bag den, nemlig ”Til Banken” af Natasja, Tessa, Karen Mukupa – et tidligere uudgivet Natasja-track, som de yngre rappere har været med til at færdiggøre.

Hvis vi kigger på vinylerne, sidder Bossen som sagt på toppen, men både anden- og tredjepladsen på denne hitliste er indtaget af Peter Sommer med de to lidt ældre album Destruktive Vokaler og På Den Anden Side, der for nylig blev genudgivet på vinyl for første gang. Femtepladsen er, lidt spøjst, taget af Bennys Badekar soundtracket på vinyl. Det er også for nylig blevet genudgivet.

Så har vi dog sprunget fjerdepladsen over – denne er indtaget af nyheden Jonah Blacksmith med deres nye album Brothers, som har taget samme plads – en fjerdeplads – på den samlede albumliste; og albummet ser ud til at have affødt en generel interesse for Thy-bandet, idet deres selvbetitlede album fra 2017 også har sneget sig ind på vinyl-top-40-listen, på en 35.-plads.

LÆS OGSÅ: Jonah Blacksmith svejser en solid plade

Så mangler vi at kigge på de øvrige pladser på den samlede albumliste. Det nu langtidspopulære posthume Pop Smoke-album Shoot for the Stars, Aim for the Moon er rykket ned på andenpladsen lige bag Springsteen. Men en ep, der ligesom Letter To You blev udgivet 23. oktober, har fundet vej op på nummer tre i den samlede album-hitkategori, nemlig den danske rapper Carmons nye, tredje udspil CSKI.

Derefter finder vi førnævnte Jonah Blacksmith, så Kesi med BO4L, efterfulgt af The Weeknds After Hours, Juice Wrld med Legends Never Die, og så videre dernedad med album, som har ligget i top 40 i noget tid – dog med en iøjenfaldende afstikker i form af Gorillaz’ nye album Song Machine, Season One: Strange Timez, der også er udgivet 23. oktober, på en tolvteplads som en nyhed.

Dermed er Hugorms debutalbum, Kom, vi flygter, der ligeledes udkom den 23. oktober, ikke gået top 40.

Hør Bruce Springsteens Letter To You her:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA