x

VIDEO- OG SINGLEPREMIERE: Baby In Vain i drømmende og melankolsk dansefest

VIDEO- OG SINGLEPREMIERE: Baby In Vain i drømmende og melankolsk dansefest

Det danske støjrock-band Baby In Vain tager forskud på deres nye album See Through med deres modsætningsfyldte musikvideo til sangen ”Million”.

Nu skal vi kun sove en enkelt gang mere, før Baby In Vains nyeste album See Through er ude; et album, der har fået seks stjerner og adskillige roser fra vore anmelder, som beskriver det med ord som ”ærligt”, ”drømmende” og ”råt”.

Og ærligt, drømmende og råt er ord, der netop beskriver deres nyeste musikvideo til sangen ”Million”. Den kunstfærdige video tager afsæt i en morgenfest, hvor lidt for høje promiller og begyndende tømmermænd ikke er barrierer for de fortsatte udskejelser blandt glimmer, tomme pizzabakker og halve spiritusflasker.

LÆS OGSÅ: Et intimt og ærligt indblik i den storhed, der engang var synonymt med rockmusikken

Men imellem udskejelserne og alt det festlige gemmer sig en tung og melankolsk fornemmelse, der kun forstærkes af sangens tunge basfigur og langsomme beat. Alt imens vi på billedsiden får serveret små flashbacks fra nattens ekstatiske øjeblikke. Her får mørket festens disko-lys til at danse med på væggene, der står frem som en kærlig påmindelse om, at lyset og alt det smukke eksisterer i kraft af mørket:

– Inspireret af sangens tekst, har instruktør Natalja skabt et univers af ungdommelig rastløshed, fuldskabsromance, ensomhed og eskapisme som balancerer på grænsen mellem det grimme og det smukke, elendighed og eufori, fortvivlelse og fantasi. I videoen ses blandt andet danserne fra Corpus, som vi kender fra vores samarbejde sidste år, under hvilket et par af sangene på pladen også udspringer fra, fortæller Baby In Vain om videoen.
 

Baby In Vain aka Lola Hammerich (sang og guitar), Andrea Thuesen (sang og guitar) og Benedicte Pierleoni (trommer), beskriver deres nye album See Through i et nyt GAFFA-interview; et album, som er bandets første fuldlængde album siden det roste More Nothing fra 2017:

– I stedet for os mod verden er teksterne selvreflekterende og skrevet på en måde, man håber andre kan spejle sig i. Vi fortæller vores historie, men håber også, at andre griber den og viderefortæller deres, fortæller Lola om albummet, der altså er på gaden i morgen, fredag den 6. november.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA