x

Dansk duo storhitter i udlandet

Dansk duo storhitter i udlandet

Med 700.000 solgte kopier af den nyeste version af det storhittende nummer "Calabria" fra 2003 har den danske musik- og designduo, Rune RK og Johannes Torpe, fået det store gennembrud.

Successen har sendt duoen på turné rundt i USA og Canada under aliasset ENUR, og i dag, den 9. september kommer de med et helt nyt album eksklusivt til det nordamerikanske marked.

Fundamentet for den nyvundne succes stammer tilbage fra 2003, hvor den originale version af "Calabria" blev et stort hit på Ibiza. Hurtigt tog resten af den elektroniske scene nummeret til sig, og det endte med at sælge over to millioner eksemplarer.

I foråret 2006 besluttede halvbrødrene Rune RK og Johannes Torpe at puste nyt liv i nummeret. De lagde barndomsvennen, den nu afdøde Natasja Saads meget karakteristiske og reggaeinspirerede vokal på, og den nye version har taget verden med storm.

I sommeren 2007 hittede sangen på tre store amerikanske hitlister samtidig, nemlig på Top 40, Latin og Dance. I starten af 2008 kom klimaks med en placering som nummer et på den amerikanske Billboards "Hot Dance Airplay" hitliste, og opnåede en placering som nr. 17 på den officielle singlehitliste - også kendt som "Hot 100".

I den forbindelse kaldte den amerikanske avis, The New York Times, sangen for "et tilsyneladende urørligt nummer”.

Dette har altså lagt fundamentet for, at Enurs debutalbum "Raggatronic" i dag kommer i handlen i USA og Canada.

På de ti numre gæsteoptræder reggae- og hiphop-artister såsom Beenie Man, Chopper City Boyz og Nicki Minaj. Det danske islæt er dog ikke gået helt tabt med gæsteoptrædener af Majid, Michael Rune og to sange med den danske reggae-sangerinde Natasja Saad.

Der foreligger endnu ikke en dansk udgivelsesdato for albummet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA