x

TV 2 skylder sangskrivere millioner

TV 2 skylder sangskrivere millioner

Dagbladet Politiken har erfaret, at TV 2 skylder danske sangskrivere og komponister i omegnen af 80 millioner kroner.

Det er organisationen Koda, der forvalter sangskrivernes rettigheder, når deres musik spilles i tv, radio og på internettet, og det er således Koda, som TV 2 ikke har betalt siden 2005.

Ifølge dagbladet Politiken er det Ophavsretslicensnævnet under Kulturministeriet, der har truffet afgørelsen om, at TV 2 skylder Koda millioner. De to parter er nu i dialog om, hvor stort beløbet reelt er. Ingen af dem vil ud med konkrete tal.

Sagen begyndte i 2003, da TV 2 valgte at gøre TV 2 Zulu til betalingskanal. Det førte til et nyt medieforlig, som endte med, at TV 2 blandt andet skulle betale 75 millioner licenskroner tilbage til staten.

Samtidig nægtede TV 2 at betale det fulde beløb til Koda for musik spillet på TV 2 Zulu, skriver dagbladet Politiken.

Det samme har siden 2005 været tilfældet på alle TV 2's kanaler, hvor TV 2 hvert år har betalt et samlet beløb på 26 millioner til Koda for Zulu, Charlie, Film og selve TV 2. Til sammenligning afleverede DR i 2005 72 millioner kroner til Koda for at spille musik på tv, i radioen og på internettet.

TV 2’s bestyrelsesformand, tivolidirektør Lars Liebst, frygter ikke, at kanalen vil bukke under på grund af gælden til de danske sangskrivere og siger til Politiken:

”Vi var forberedte på, at det ville gå den vej, derfor vil jeg tro, at vi er dækket ind. Og vi har de likvider, der skal til for at betale. Det kan jeg garantere.”

Mens TV 2 forsøger at få gælden til Koda af vejen, arbejder stationen med at finde ud af, hvordan fremtiden skal sikres.

Ifølge Lars Liebst smækker staten kassen i til februar, hvor TV 2 skal have en plan klar for, hvordan de kan komme videre med et foreløbigt forventet underskud i år på 850 millioner kroner.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA