x

Travlt år for Sonic Youth

Travlt år for Sonic Youth

Sonic Youth udsender den 10. juni albummet "Murray Street", men det er ikke det eneste, der kommer med gruppen i år. Sonic Youth har nemlig planer om at genudsende tre af deres legendariske album i remasterede udgaver. Først udkommer "Dirty", dernæst "Daydream Nation" og "Goo", originalt fra hhv. 1992, 1988 og 1990.

Forsanger og guitarist Thurston Moore forklarer om den nye udgave af "Dirty" til rollingstone.com: "Den er næsten færdig. Vi var ikke interesseret i at inkludere noget livemusik; det ville nemlig tage en evighed at høre det hele. Men der bliver inkluderet en ekstra cd med en masse underlige ting, som vi har på en otte-spors båndoptager. Der bliver demoversioner af os, der arbejder på sange, og der bliver også inkluderet en masse b-sider; ekstra-cd’en bliver overfyldt med nye ting, det er helt sikkert". Ud over ekstra- cd’en får man også helt nye liner notes med ved købet af de tre album.

Sonic Youth er også i gang med at se en masse optagelser igennem fra deres 1986-tour EVOL. Dette gennemsyn skulle gerne ende med at blive til en live-film. Bandet har endda spurgt fans, om de kunne låne deres kassettebånd med optagelser fra touren, til brug i filmen. Thurston Moore håber, at filmen vil blive udsendt i slutningen af dette år.

Og på trods af en kommende Europa- og USA-tourne har Sonic Youth også planer om at udsende et nyt album indspillet i Paris for to år siden med den franske art-pop-sangerinde Brigitte Fontaine. Thurston Moore regner med, at dette album også udkommer i år; man mangler bare lige at få tilladelse fra Brigitte Fontaines pladeselskab. Albummet bliver udsendt med en ekstra dvd, der indeholder en koncert med Sonic Youth og Brigitte Fontaine.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA