x

Sonic Youth udgives af Matador

Sonic Youth udgives af Matador

Sonic Youth udsendte i 2006 albummet "Rather Ripped" og opsamlingen "The Destroyed Room: B-Sides And Rarities", hvilket markerede afslutningen på deres pladekontrakt med Geffen Records.

Efter seksten år var bandet klar til at prøve noget nyt, og frontmand Thurston Moore har nu overfor Billboard bekræftet, at det bliver selskabet Matador, der skal udsende bandets kommende udgivelse.

Matador udsender også plader med navne som Belle & Sebastian, Stephen Malkmus og Yo La Tengo og har tidligere været hjemsted for en lang række fantastiske amerikanske indiebands.

Matador blev grundlagt af Chris Lombardi i 1989, og det efterfølgende år kom Gerard Cosloy til fra en stilling hos Homestead Records manager, hvor han havde arbejdet med netop Sonic Youth, da de i 1985 udsendte albummet "Bad Moon Rising" på selskabet.

Om tilføjelsen af Sonic Youth til Matador siger Cosloy:

"De har enormt meget at gøre med, hvorfor jeg rent faktisk laver de ting, jeg laver. Listen over bands på Matador, som de har haft en uudslettelig indflydelse på både musikalsk og personligt, er meget lang".

Moore fortæller til Billboard, at Matador er lige præcis den type selskab, bandet har brug for lige nu, og siger desuden, at de aldrig seriøst har overvejet selv at udsende deres kommende plade gennem deres eget selskab SYR, da det ville være alt for stor en arbejdsbyrde.

Sonic Youth har indtil videre kun løftet sløret for to nye sange til en enkelt koncert i New York. Men planen er, at bandet skal en tur i studiet til efteråret, så de kan udsende et album inden sommeren 2009.

Inden da skal bandet dog spille et par koncerter i Italien, og så skal Thurston Moore spillede hele sit soloalbum "Psychic Hearts" fra 1995 til et arrangement i Massachusetts og til All Tomorrow's Parties-festivalen i New York.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA