x

Hun Solo annoncerer show i kunstneriske omgivelser

Hun Solo annoncerer show i kunstneriske omgivelser

Blandt andre Greta og Neu Sierra kan opleves på Charlottenborg 27. december

Hun Solo, der arrangerer koncerter og udgiver musik med kvindelige kunstnere, annoncerer en ny koncertaften. Denne gang finder den sted i kunsthallen Charlottenborg i København den 27. december, og de optrædende er indtil videre Greta og Neu Sierra – samt tre andre, der offentliggøres løbende. En for én indtager de scenen alene, som Hun Solos koncertformat foreskriver.

Greta (billedet) udgav i september sit 80'er-inspirerede og elektropop-orienterede debutalbum Ardent Spring, som GAFFAs anmelder tildelte de maksimale seks stjerner, og som GAFFAs samlede skribentstab for nylig kårede som årets tredjebedste danske album. Greta fik også roser for forårets ep, Wild and Young, produceret af Teitur.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Utrolig stærkt debutalbum tryllebinder fra start til slut

Neu Sierra har en fortid på den københavnske punkscene og udsendte i starten af november sin debutsingle "Dirty Me", som P6 Beat straks satte i rotation, og som GAFFA udvalgte som en af månedens 12 bedste sange. Neu Sierra har tidligere arbejdet med store navne som den amerikanske jazz-stjerneguitarist Mike Stern, det franske post-punk-easy-listening-fænomen Nouvelle Vague og Gordon Gano, sanger i det amerikanske folk-punk-band Violent Femmes. Til foråret udgiver hun sin debut-ep Sulphur and Molasses.

LÆS OGSÅ: BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

Koncerten finder sted i Charlottenborgs øvre foyer, omgivet af udstillingen Heksejagt, der igennem samtidskunsten med værker af blandt andre Louise Bourgeois, Pia Arke og La Vaughn Belle undersøger "den underbelyste historie om heksejagt, og hvordan vores nutid stadig hjemsøges af fortidens forfølgelser."

Siden 2016 har Hun Solo haft mere end 80 artister på scenen, heriblandt internationale navne som Jenny Wilson og Madame Gandhi, til koncerter i Danmark. Hun Solo har også lagt vejen forbi Pakistan og Færøerne samt spillet på Smukfest og Roskilde Festival.

Hun Solo modtog i år GAFFAs prestigefyldte Tak Rock-pris, ​der gives til en aktør, som har gjort en ekstraordinær indsats​ for dansk musik, ​og er tidligere blevet hædret for sit arbejde med blandt andet Ethel-prisen 2018 og DMF Københavns Ildsjælspris.

Billetsalget i gang via Billetto

Varm op med lidt Greta og Neu Sierra:

Neu Sierra - Dirty Me from FIVE FOOT ONE Records on Vimeo.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA