x

Flotte anmeldelser til Our Broken Garden

Flotte anmeldelser til Our Broken Garden

I mandags udgav den danske gruppe Our Broken Garden, centreret omkring sangeren og sangskriveren Anna Brønsted, deres debutalbum ”When Your Blackening Shows” på det engelske selskab Bella Union (Fleet Foxes, The Czars, The Kissaway Trail med flere).

Udgivelsen af albummet er gået relativt ubemærket hen i de danske medier, men anderledes forholder det sig i England. Her har Our Broken Garden blandt andet fået fire ud af fem stjerner i det prestigefyldte musikmagasin Mojo og i avisen The Independent. Musikbladet NME giver pæne syv ud af ti point, mens et andet markant musikblad, Uncut, tildeler albummet tre ud af fem stjerner.

Mojo skriver blandt andet, at musikken besidder ”en gribende, drømmende kvalitet” og sammenligner med musikken med lyden af ”Julee Cruise i forgrunden for Tindersticks”. Anmeldelsen slutter af med at konkludere, at flere af sangene bliver ved med at køre rundt i hovedet, længe efter at musikken er slut.

The Independent skriver videre, at musikken er ”lovely”, mens NME sammenligner pladens titelnummer med ”Beth Gibbons i audition til det næste James Bond-tema.” ”Pak dig godt ind og nyd albummet,” slutter anmeldelsen.

GAFFAs anmelder Pelle Lohmann er dog mindre begejstret og uddeler tre ud af seks stjerner. Han skriver blandt andet: ”Anna Brønsteds vokal, der i sig selv er et smukt kapitel, så længe man accepterer dens konsekvente monotoni, er dog projektets altoverskyggende indslag. Alt det til trods er der noget spildt potentiale over nærværende skive, der trækkes med en del anonyme numre, som ikke lader sig løfte af en nok så svulstig indpakning og nydelig produktion.”

Our Broken Garden kan i den kommende tid opleves live følgende steder:
12. september: Musikcaféen, København
13. september: Musikcaféen, Århus
20. september: Studenterhuset, Aalborg
24. oktober: Store Vega, København (support for Calexico).

Our Broken Gardens pladeselskab Bella Union er i øvrigt ejet af to tredjedele af den hedengangne britiske gruppe Cocteau Twins, nemlig Robin Guthrie og Simon Raymonde. Cocteau Twins var i firserne et af de mest markante navne på den engelske musikscene med deres drømmende guitarpop og sangerinden Elizabeth Frasers sfæriske sirenerøst.

Anna Brønsted kan i øvrigt også opleves som pianist i Efterklangs liveband, blandt andet i DR Byen 26. september, hvor gruppen spiller hele deres album "Parades" sammen med Radiounderholdningsorkestret.


Our Broken Garden på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA