Nyhed

VIDEOPREMIERE: Stjernespækket og stærk kandidat til en kommende juleklassiker

GAFFA.dk – alt om musik

Et af nyere tids stærkeste bud på en ægte danskproduceret juleklassiker har fået en visuel side.

Vi har premiere på musikvideoen til julesangen “This Time of Year (Wake Me Up when December Ends)”, hvor både Rebecca Lou, GRETA, Brimheim, Grilscrush og Kamma bidrager med eftertænksom, sårbar og alligevel (på trods) en dejlig julet vibe.

Singlen ligger sig i slipstrømmen på semi-sørgelige og alvorlige juleklassikere som "It' Gonna Be A Cold Cold Christmas" med Dana (også kendt med Darleens), Band Aid-bangeren "Do They Know It's Christmas" og Lennons "Happy X-mas (War Is Over)" for ikke at nævne vores egen MC Einar, der har formået at få en juleklassiker ud af en regulær lussing til vores måde at håndtere julen på. 


LÆS OGSÅ: BRIMHEIM-INTERVIEW: ”Der ligger en kæmpestor styrke i at omfavne identitetskrisen”

Selvom det ér en hyggelig tid, vi bevæger os ind i nu, så er det langtfra givet, at alle hygger sig i julen. Mange stresser eksempelvis rundt i håbet om at indfange en momentvis hygge og kæmper for at lave minder til fremtidem. Faktum er bare, at der også findes en helt masse mennesker, for hvem julen er en ekstremt svær og presset tid, fordi den sætter alle følelser på spidsen på en helt særlig og eksplicit måde. 

“This Time of Year (Wake Me Up when December Ends)" er både rørende, smuk og dedikeret til dem, der går igennem en juletid, som kan virke alt andet end hyggelig, varm og hjertelig. Den alternative julesang bliver talerør for et eksisterende tabu og skaber en åben dialog om ensomhed og sorg. Og så tages man i hånden og får fortalt, at man ikke er alene.


Når man ser videoen får man, trods et forsøg på en dyster vibe, alligevel et lille gib af glæde, når man ser kvinteten interagere med hinanden – man kan næsten fornemme den rummelighed, der er på spil mellem de medvirkende artister. Og det varmer altså. 

ANNONCE