x

Verdensnavn til Viborg Metal Festival

Verdensnavn til Viborg Metal Festival

Paradise Lost gæster Viborg Metal Festival til marts

Engelske Paradise Lost bliver årets hovednavn til Viborg Metal Festival, når 2021-udgaven løber af stablen 6. marts. De er kendt som et af de mest prominente doom/gothic metal-bands og betegnes som pionerer indenfor subgenrerne.

Paradise Lost blev dannet i Halifax i 1988, og har siden da udgivet hele 16 studiealbum, hvoraf det seneste, Obsidian, udkom i maj 2020.

De har lige siden begyndelsen bestået af sanger Nick Holmes, leadguitarist Gregor Mackintosh, rytmeguitarist Aaron Aedy og bassist Stephen Edmondson, og kun trommeslager-rollen har været under udskiftning; Waltteri Väyrynen, der har været ombord siden 2015, er den nuværende.

LÆS OGSÅ: ORM tager på omfattende forårsturné

Og nu besøger de Danmark for første gang i flere år, og den heldige værtsby bliver Viborg, som afholder Viborg Metal Festival for ottende gang. Denne gang bliver festivalen et samarbejde mellem to spillesteder, nemlig Tinghallen og Paletten.  Michal Gajos fra Musikforeningen Olm Viborg udtaler:

– Det nye udvidede samarbejde med Tinghallen og Paletten gør, at vi har mulighed for at præsentere endnu større og attraktive navne inden for metalgenren. Der kommer et par store internationale navne på programmet samt en perlerække af de bedste navne på den danske scene.

Festivalen er et éndagsforetagende, som finder sted første lørdag i marts 2021, nemlig den 6. marts, med start klokken 12:00. Det fulde lineup er ikke afsløret endnu, men prisen er fastlagt til 495 kr.

Billetsalget til festivalen er i fuld gang, og kan findes her.

Varm op med "Darker Thoughts"-musikvideoen fra Obsidian:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA