x

MF Doom er klar med soloalbum

MF Doom er klar med soloalbum

Det er ved at være tid til et comeback fra MF Doom, som har været et kendt navn i hiphoppens undergrund siden slutningen af 1980’erne, hvor han lavede plader med gruppen KMD. Siden har han været indblandet i et hav af projekter, heriblandt instrumentale plader, nyopfundne grupper og diverse soloalbum.

Rapperen med den dybe og sandpapirsagtige stemme har denne gang skiftet navn, nu blot til Doom, og den nye plade kommer til at hedde "Born Into This". Den vil blandt andet byde på produktioner fra den forgangne J Dilla og Gorillaz-produceren Dangermouse, ligesom Wu-Tang medlemmer som Raekwon og Ghostface Killah hjælper til med de vokale finurligheder.

Det var i øvrigt Dangermouse, som stod bag mixerpulten på albummet "The Mouse And The Mask" fra gruppen DangerDoom, som var et særdeles vellykket samarbejde mellem henholdvis MF Doom og Dangermouse. Så vellykket, at vi her på GAFFA uddelte fem stjerner for de skrupskøre tekster og det fremragende lydlandskab.

Af andre store præstationer fra MF Doom kan nævnes pladen "Madvillainy" fra gruppen Madvillain, hvor Doom samarbejder med den jazz-inspirerede producer Madlib.

Også denne plade blev vel modtaget på GAFFA, hvor anmelderen gav hele seks stjerner for den stærkt eksperimenterende lyd fra Madlib og endnu en række bizzare tekster fra Doom.

Hvordan det nye soloudspil kommer til at lyde, må vi vente lidt med at få at vide. "Born Into This" udkommer den 20. oktober.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA